Białko konopne, wytwarzane ze zmielonych nasion konopi, jest niskowęglowodanowe, stanowi źródło doskonale zbilansowanych kwasów tłuszczowych, białka i błonnika, a do tego jest jednym z lepszych źródeł minerałów na całej planecie. Nasiona konopi nie są po prostu pełne minerałów, one zawierają minerały w super bioprzyswajalnej formie. Twoje ciało przyswaja składniki odżywcze odpowiednio z kwasami, białkami, witaminami, minerałami. Konopie mają wszystkie te substancje i choćby z tego powodu biją na głowę mnóstwo pokarmów, które zawierają minerały, ale co z tego, skoro ich przyswajanie jest utrudnione. Konopie mają niezwykłe właściwości zdrowotne. Osoby, które chcą uzupełnić swoją dietę w białko, kwasy tłuszczowe i minerały, a przy okazji poczuć się lepiej, powinny jeść 5 łyżek dziennie (jako dodatek do sałatek, koktajli, soków, kanapek, etc). Taka ilość zapewnia 20g białka i wystarczająco kwasów Omega-3 żeby czuć się doskonale, a do tego reguluje poziom minerałów i poprawia pracę jelit.