Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters
RSS

Blog

Top 10 pomysłów na ekologiczne pakowanie prezentów

Top 10 pomysłów na ekologiczne pakowanie prezentów

Ważne jest to, co w środku. Ale to, co na zewnątrz też. Myślisz, że w przypadku ekologicznego pakowania prezentów ceną dbałości o środowisko jest siermiężny wygląd (szary papier, konopny sznurek, zero błysku)? E-e, ta wymówka nie przejdzie. Zobacz koniecznie nasze propozycje.

Komentarze (0)
Jak nie marnować jedzenia?

Jak nie marnować jedzenia?

Jak nie marnować jedzenia? Niemal 1/3 Polaków przyznaje się, że zdarza im się wyrzucać żywność. Wśród produktów, które najczęściej lądują w koszu są wędliny, pieczywo i warzywa. To dane z najnowszego raportu „Nie marnuj jedzenia 2016” opracowanego przez Federację Polskich Banków Żywności.

Komentarze (0)
Suplementowe podarunki świąteczne

Suplementowe podarunki świąteczne

Idą święta, czas prezentów. Wiele osób planuje kupić swojej drugiej połówce, rodzinie lub przyjaciołom zestaw suplementów niezbędnych do osiągnięcie dobrej odporności, koncentracji czy witalności. Jednak co wybrać, by prezent rzeczywiście okazał się przydatny, a suplementy przez nas ofiarowane miały naukowo potwierdzone działanie?

Komentarze (0)
Grzybowa baba z kaszy pęczak

Grzybowa baba z kaszy pęczak

ęczak to jedna z najpopularniejszych dawniej jak i obecnie polskich kasz. Produkowana z ziaren jęczmienia, poddawanego bardzo niewielkiej obróbce mechanicznej. Pęczak pokoleniu naszych rodziców kojarzy się bardziej z szybkim i tanim daniem czasów kryzysu lub ofertą barów mlecznych i stołówek pracowniczych. Obecnie kasza ta przeżywa istny renesans i śmiało można powiedzieć, że dania, w których stanowi podstawę stały się  niezwykle modne. Coraz większa świadomość żywieniowa młodego pokolenia sprawiła, że w cenie są produkty nisko przetworzone, lokalne, wegetariańskie i dobrze komponujące się z ciekawymi dodatkami. Pęczak, jako kasza znana i lubiana przede wszystkim w Europie Środkowej wraz z migracją upowszechniła się min na Wyspach Brytyjskich, świetnie sprawdzając się jako zamiennik tak popularnych w tamtejszej kuchni ziemniaków i ryżu.

Komentarze (0)
Tofurnik

Tofurnik

Tofu - co to jest? Jakie ma właściwości i wartości odżywcze? Jak jeść tofu? Jaki ma smak? Gdzie kupić tofu i jaka jest cena? To najczęstsze pytania dotyczące tofu, które jest rodzajem twarogu, otrzymywanego z mleka sojowego. Tofu jest bogate w białko, wapń i fosfor, a także fitohormony, które zmniejszają ryzyko rozwoju nowotworów, łagodzą objawy menopauzy i regulują poziom cholesterolu. Jednak mimo wszechstronnego działania prozdrowotnego tofu może powodować działania niepożądane i nie każdy może włączyć je do diety.

Komentarze (0)
Boczniaki korzenne

Boczniaki korzenne

Boczniaki to nietypowe grzyby – w przeciwieństwie do leśnych, które są raczej pozbawione wartości odżywczych, boczniaki uważane są za grzyby o właściwościach leczniczych. Są w nich związki, które obniżają poziom cukru i cholesterolu, a nawet niszczą komórki nowotworowe.

 
Komentarze (1)
Jasnota biała – właściwości, zastosowanie

Jasnota biała – właściwości, zastosowanie

Jasnota biała to roślina podobna do pokrzywy, jednak jej liście nie nie parzą (stąd określenie głucha pokrzywa). Ziele powszechnie występujące w Polsce wykazuje właściwości lecznicze, m.in. ściągające, przeciwzapalne, przeciwkrwotoczne, antybakteryjne, żółciopędne, rozkurczowe. Głucha pokrzywa korzystnie wpływa również na przemiany metaboliczne i jest niezastąpionym zielem dla kobiet. Na co pomaga jasnota biała i jak wygląda?

Komentarze (0)
Na co wpływa babka płesznik?

Na co wpływa babka płesznik?

Babka płesznik, zwana także babką śródziemnomorską, to roślina, która pochodzi z rejonów Morza Śródziemnego, Azji oraz północnej Afryki. Jej nasiona w kolorze brunatnym, przypominające wyglądem siemię lniane, są cennym źródłem wielu ważnych dla organizmu substancji, stąd też znajdują one zastosowanie w leczeniu szeregu schorzeń i dolegliwości.

Komentarze (0)
Domowe sposoby na ból zęba

Domowe sposoby na ból zęba

Jeśli nagle zacznie boleć Cię ząb, a wizyta u dentysty nie jest możliwa (np. w środku nocy), z pewnością będziesz się zastanawiać, jak można złagodzić ból. Tymczasową ulgę może przynieść Ci jeden z domowych sposobów przedstawionych poniżej.

Komentarze (0)
Dlaczego warto jeść cieciorkę – właściwości zdrowotne i lecznicze

Dlaczego warto jeść cieciorkę – właściwości zdrowotne i lecznicze

Cieciorka to roślina z rodziny bobowatych, nazywa się ją także grochem włoskim. Występuje ona w obszarze śródziemnomorskim, w suchych, widnych lasach oraz na klifach. Potrawy z cieciorką powinniśmy włączyć do swojego codziennego menu, ponieważ ma ona doskonały wpływ na nasz organizm i posiada wyjątkowe właściwości.

Komentarze (0)