Pesto z Bazylii BIO marki Dary Natury to pyszny i niepowtarzalny dodatek do makaronu, sosów i sałatek. Ponadto, świetnie sprawdza się w roli smarowidła do pieczywa. Pasta stworzona została na bazie najwyższej jakości ziół, przypraw i tłoczonego na zimno oleju rzepakowego. Polecane jako dodatek do pieczywa, makaronów, sałat i wytrawnych tart.
Doskonałe połączenie najwyższej jakości oleju dyniowego, miodu i przypraw. Ekologiczny sos do sałatek „Dyniowy” polecamy szczególnie do sałaty lodowej z dodatkiem świeżych warzyw. Świetnie smakuje w połączeniu z prażonymi pestkami dyni.
Ekologiczny sos do sałatek opracowano z myślą o zwolennikach orientalnych smaków. Świetna kompozycja słodkiego aromatu cynamonu, goryczy, kurkumy, pikantnego chilli z wysokiej jakości składnikami mieszanki. Pyszny dodatek do sałat lodowych, rukoli oraz jarmużu.
Oleofarm olej z wiesiołka to prawdziwe bogactwo cennych składników. Olej zawiera jedno- oraz wielonienasycone kwasy tłuszczowe, kwas linolowy (omega-6), kwas gamma-linolenowy (omega-6) oraz kwas oleinowy (omega-9). Przyczyniają się one do zachowania prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Wiesiołek charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych, do których nalezą kwasy omega-6. Kwasami z rodziny omega-6 są: kwas linolowy (LA) oraz kwas gamma-linolenowy (GLA) zawarte w oleju z wiesiołka. Kwas linolowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie.
Wyśmienita ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin BIO marki Jules Brochenin bogata jest w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Doskonale komponuje się z różnego typu sałatkami. Jest również odporna na wysokie temperatury, dzięki czemu może być wykorzystywana do krótkotrwałego podgrzewania bądź smażenia.
Ekologiczny olej słonecznikowy, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Polecany jako dodatek do sałatek, sosów, domowego majonezu. Dzięki odporności na wysokie temperatury, może być wykorzystywany do smażenia i gotowania.
Ekologiczny olej rzepakowy polecany jako dodatek do sałatek, sosów, dressingów. Dzięki odporności na wysokie temperatury, może być wykorzystywany do smażenia i gotowania.
Najwyższej jakości olej sezamowy tłoczony na zimno z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego. Mechaniczne tłoczenie zapewnia zachowanie naturalnego smaku i aromatu. Olej do spożywania na zimno, gotowania i smażenia (zalecana temperatura maksymalna: 180˚C).
Formuła rozpuszczalna w wodzie — idealna dla osób, które chcą przyjmować suplement BalanceOil, ale nie przepadają za fakturą i smakiem oleju rybnego. Wysokiej jakości mieszanka zawierająca olej z ryb żyjących w naturalnym środowisku, charakteryzujący się wysoką zawartością kwasów Omega 3 (EPA + DHA), a także polifenoli z oliwek i witaminę D3. Suplement Balance Oil AquaX firmy Zinzino pomaga chronić komórki przed degeneracją (oksydacją) i reguluje bilans kwasów Omega 6:3 w organizmie, wspierając prawidłowe funkcjonowanie mózgu, serca i układu odpornościowego.
Czarnuszka to suplement diety zawierający olej z czarnuszki w kapsułkach. Olej powstaje z nasion czarnuszki siewnej, znanej jako czarnuszka egipska. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-6.
BIO OLEJ KOKOSOWY EXTRA VIRGIN, tłoczony na zimno, z upraw ekologicznych. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się i nie jełczeje. Do wytrącenia zapachu oleju kokosowego wykorzystano parę wodną.
Olej konopny 250 ml tłoczony na zimno jest cennym źródłem NNKT, które stanowią ok. 75% oleju. Charakteryzuje się korzenno-orzechowym smakiem i zapachem. W polskiej kuchni znany jest od dawna i stosowany jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno.
Olej lniany tłoczony na zimno - dzięki unikalnej technologii tłoczenia na zimno do 40°C zachowuje swoje pełne wartości odżywcze, a warunki przechowywania i dystrybucji do 10°C, gwarantują zminimalizowanie ryzyka oksydacji, czyli utlenienia się kwasów omega 3.
Olej Kokosowy Extra Virgin znajduje zastosowanie nie tylko w kuchni, ale także w kosmetyce. Z powodzeniem zastępuje nie tylko masło klarowane, ale również produkty do smarowania pieczywa czy pieczenia. W kosmetyce stosowany jest jako środek nawilżający do twarzy i ciała, a także jako maseczka na włosy.