Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters
RSS

Blog

Wegańskie kiełbaski

Wegańskie kiełbaski

“Nic nie przyniesie większej korzyści ludzkiemu zdrowiu oraz nie zwiększy szans na przetrwanie życia na Ziemi w tak dużym stopniu jak ewolucja w kierunku diety wegetariańskiej.”ALBERT EINSTEIN

Komentarze (0)
Wzmacniamy odporność – 9 sposobów

Wzmacniamy odporność – 9 sposobów

Nasz układ odpornościowy składa się z wielu narządów, w których „powstają i szkolą” się komórki odpornościowe. Te organy to tzw. narządy limfatyczne: szpik kostny, grasica, śledziona, węzły chłonne i migdałki.

Komentarze (0)
Koronawirus: co jeść by wzmocnić odporność?

Koronawirus: co jeść by wzmocnić odporność?

Układ odpornościowy jest wzmacniany przede wszystkim przez odżywanie i oddychanie. Szczególnie ważne jest utrzymanie wystarczającej ilości bakterii jelitowych, które są niezbędne do prawidłowego przyswajania składników pokarmowych. Właściwą florę bakteryjną możemy sobie zapewnić za pomocą probiotyków. Znajdziesz je m.in. kiszonej kapuście, zielonych warzywach bogatych w chlorofil, cykorii.

Komentarze (0)
Koronawirus – co musisz wiedzieć?

Koronawirus – co musisz wiedzieć?

Koronawirus z Chin: pierwsze objawy koronawirusa początkowo wcale nie muszą być podobne do objawów grypy. Naukowcy zaobserwowali przypadki, w których objawy wiązały się z układem pokarmowym, nerwowym, a nawet narządem wzroku.

Pod koniec 2019 roku w Chinach pojawił się tajemniczy wirus, który wywołał epidemię zapalenia płuc w Wuhan w prowincji Hubei. Naukowcy długo nie mogli zidentyfikować patogenu. Ostatecznie rozpoznano nowy typ koronawirusa, który opatrzono symbolem 2019-nCoV. 

 

Komentarze (0)
 Wegańskie burgery z cukinii

Wegańskie burgery z cukinii

Sezon na cukinię? Jak się zacznie, to długo się nie kończy! Kilogramowe zielone cuda aż wpraszają się na talerz. Burgery z cukinii: chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku

Komentarze (0)
Graviola - niedoceniony owoc

Graviola - niedoceniony owoc

Graviola jest wiecznie zielonym drzewkiem, rosnącym przede wszystkim w Ameryce Środkowej i Południowej. Jej cenne właściwości doceniane są na całym świecie. Znajduje zastosowanie w wielu preparatach leczniczych, aczkolwiek najbardziej znana jest jako nowy lek na raka, który ponoć zwalcza 12 rodzajów nowotworów i działa 10000 razy mocniej od chemioterapii. 

Komentarze (0)
Wegańskie nuggetsy z ciecierzycy

Wegańskie nuggetsy z ciecierzycy

Ciecierzyca, inaczej cieciorka lub groch włoski, posiada liczne właściwości zdrowotne. Ciecierzyca, poza tym, że jest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, sprzyjają odchudzaniu, obniżają ciśnienie krwi i poziom cholesterolu. Ponadto jest uważana za afrodyzjak.

Komentarze (0)
Komu niezbędny jest krzem?

Komu niezbędny jest krzem?

Krzem to pierwiastek o wyjątkowych właściwościach. Krzem zapobiega nadmiernemu wypadaniu włosów i łamaniu się paznokci. Ponadto zmniejsza prawdopodobieństwo rozwoju schorzeń kostno-stawowych oraz miażdżycy. Sprawdź, jaką jeszcze rolę pełni w organizmie krzem, jak rozpoznać jego niedobór i w jakich produktach szukać tego cennego pierwiastka.

Komentarze (0)
Zalety niedocenionego lnu

Zalety niedocenionego lnu

Wiedza o właściwościach prozdrowotnych siemienia lnianego jest dosyć powszechna. W tych niewielkich brązowych nasionach lnu skrywa się ogromny potencjał dietetyczny. Można je wykorzystać nie tylko jako uzupełnienie jadłospisu, ale też w profilaktyce różnych schorzeń lub wspomagająco w ich leczeniu. Poznaj korzystny wpływ nasion lnu na zdrowie i dowiedz się, jak jeść i pić siemię lniane.

Komentarze (0)
"Złote mleko" i "Pasta z kurkumy" - naturalne lekarstwa na infekcje

"Złote mleko" i "Pasta z kurkumy" - naturalne lekarstwa na infekcje

Kurkuma była znana przez joginów i lekarzy ajurwedy od czasów starożytnych, którzy cenili ją ze względu na wyjątkowe właściwości lecznicze. Kurkuma jest korzeniem, który jest bliskim krewnym również cudownego imbiru. Ostatnie lata wnikliwych badań dowiodły, że kurkuma jest absolutnym fenomenem medycznym. Zawiera w sobie unikalne składniki, które posiadają właściwości antynowotworowe i przeciwzapalne. Genialnie oczyszcza wątrobę i nerki, a jak wiadomo bez sprawnie funkcjonujących tych organów trudno jest w ogóle mówić o zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Kurkuma przyjmowana w odpowiedni sposób leczy zapalenia stawów i generalnie je wzmacnia. Być może właśnie dlatego widok stuletniego jogina stojącego na głowie, czy robiącego niesamowite pozy, nie był i nadal nie jest szczególnie zadziwiający. „Złote mleko”, które zawiera kurkumę, od starożytności jest napojem joginów.

Komentarze (0)