Misie stworzone z 99,55 % surowców pochodzących z upraw ekologicznych. Zawierają naturalne soki owocowe z: malin, ananasów, pomarańczy, cytryn, jabłek i czarnych porzeczek. Nie zawierają żelatyny.
Płatki owsiane idealnie sprawdzą się na pierwsze śniadanie, jako owsianka - szczególnie zimą, ponieważ rozgrzewa organizm i dostarcza dużo energii. Produkt można podawać z różnymi dodatkami.
Brown House & Tea Clea Mięta z koszyczkami rumianku 30 g to łagodna mieszanka ziołowa, która pozytywnie wpływa na trawienie i koi stres. Jest idealna do picia na co dzień zamiast innych napojów i klasycznych herbat czarnych.
nasiona poprawią także krążenie i wspomogą w walce z cholesterolem pomogą w odbudowie nabłonka: szczególnie dzięki kwasowi gamma-linolenowemu skóra nabierze blasku i elastyczności dzięki działaniu antyoksydantów jest skuteczną ochroną przed wolnymi rodnikami łagodzą objawy napięcia przedmiesiączkowego dzięki kwasom wielonienasyconym z grupy Omega 6 nasiona przyspieszają skutecznie pracą układu trawiennego i są przez to doskonałym sprzymierzeńcem w chudnięciu
Pyszne ekologiczne kokosowe ciasteczka. Idelanie nadają się na przekąskę dla dzieci, do szkoły a także dla dorosłych. Wyprodukowane z najwyższej jakości składników ekologicznych.
Pestki moreli to doskonałe źródło witaminy B17, która zabija komórki nowotworowe. Witamina ta, zwana amigdaliną występuje niemal wyłącznie w pestkach owoców, a w morelach w bardzo dużej ilości. Polecamy spożywać ok. 1 łyżki oleju dziennie.
Jagody goji są znane od 2,5 tys. lat w tradycyjnej medycynie chińskiej. Charakteryzują się wysoką zawartość błonnika, niską zawartość tłuszczu oraz są źródłem białka. Nazywane również Diamentami Wschodu, w tradycyjnej chińskiej medycynie uchodziły za jeden z najzdrowszych darów natury.
Mieszanka powstała z myślą o chwilach, gdy jesteśmy przemęczeni trybem naszego życia lub odczuwamy spadek energii. Energy Tea to kompozycja na bazie zielonej herbaty z ziołowymi i owocowymi dodatkami o orzeźwiającym zapachu i smaku.
FitCukier kwiatowo-ziołowy zawiera substancje słodzące (naturalne). To naturalna, niskokaloryczna słodycz zawierająca kwiaty i zioła. Saszetka stanowi uzupełnienie do dozownika. Zastępuje 1kg zwykłego cukru.
Miód wrzosowy to miód nektarowy, tradycyjny. Pochodzi z Hiszpanii, gdzie słońce ogrzewa pachnące wrzosowiska, nad którymi brzęczą pszczoły. Zbierają z nich nektar i produkują miód - aromatyczny, o lekko wyczuwalnym zapachu wrzosów. Hiszpańskie wrzosowisko zamknięte w słoiku!
Pyszne ekologiczne kakaowe ciasteczka. Idelanie nadają się na przekąskę dla dzieci, do szkoły a także dla dorosłych. Wyprodukowane z najwyższej jakości składników ekologicznych.
Olej z czarnuszki egipskiej tłoczony na zimno, nieoczyszczony, wykazuje bardzo silne działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, antyoksydacyjne, przeciwhistaminowe oraz przeciwbólowe.
Len to niezwykła roślina doceniana już w starożytności, ciesząca się coraz większą popularnością. Jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które chronią przed cukrzycą, dolegliwościami układu pokarmowego i wspomagają pracę serca. Wykazuje działanie powlekające, delikatnie przeczyszczające, regenerujące i przeciwzapalne. Może być stosowany jako środek osłaniający w przewlekłych stanach zapalnych oraz owrzodzeniu żołądka i dwunastnicy.
FitCukier – saszetka 100g – idealne uzupełnienie dozownika które zastępuje 1 kg zwykłego cukru! Niski indeks glikemiczny LG 1 porcji – 0,005 czyli aż 100 razy niższy od łyżeczki cukru. FitCukier to produkt kwiatowo-ziołowy który zawiera jedynie 0,1 kcal w porcji!
Miód nektarowy gatunkowy, który powstał w Hiszpanii dzięki pszczołom zapylającym pachnące pola lawendy. Jasny w kolorze, delikatny w zapachu, z leciutko wyczuwalnym aromatem kwiatów lawendy. Ze względu na łagodność i wyjątkowe właściwości zjednał sobie niejedno serce. Sprawdźcie, czy Wasze również!
Owoce noni zawarte w soku pochodzą z upraw ekologicznych z wyspy Samoa. Dzięki tradycyjnemu, unikalnemu procesowi wytwarzania, sok zawiera wszystkie dobroczynne składniki świeżo zebranych owoców. Charakteryzuje się między innymi licznymi substancjami witalnymi oraz enzymami. Sok posiada wyjątkowy, wyrazisty smak.
Właściwości: Najwyższej jakości bezglutenowe płatki owsiane pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. Płatki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i delikatnym smakiem.
Jako jedyny zawiera kwas askorbinowy, czyli naturalny środek antyseptyczny w doskonale przyswajalnej postaci. Wzmacnia więc naszą odporność i pomaga w walce z infekcjami. Jest w tym niezwykle skuteczny, ponieważ ilość witaminy C w jarzębinie jest kilkukrotnie wyższa nad tą, którą zaleźć możemy w cytrusach.
Ekologiczna kasza orkiszowa otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje poczucie sytości. Polecana jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.
Nasiona chia zawierają duże ilości błonnika, kwasów tłuszczowych omega-3, mnóstwo wysokiej jakości białka oraz kilka niezbędnych minerałów i przeciwutleniaczy. Dzięki swoim właściwościom mogą wpływać na pracę układu trawiennego, serca i układu krążenia. Ich regularne spożycie wpływa na poprawę kondycji skóry.
100% sok z gravioli z miąższem jest wytwarzany ze starannie wyselekcjonowanych owoców. Sok z gravioli ma jasny biało-kremowy kolor. Graviola smakuje wyjątkowo, niektórzy porównują go do ananasa z lekko kwaskowatą i piżmową nutą.
Miód rzepakowy Rzepak to roślina niezwykle miododajna, chętnie uprawiana w naszym kraju w szczególności na Lubelszczyźnie. Na przełomie kwietnia i maja daje pszczołom duże ilości pyłku i nektaru. Sam miód rzepakowy jest wyrobem bardzo bogatym w substancje odżywcze, jego smak jest łagodny i słodki, a aromat lekko kwiatowy. Posiada jedwabistą, kremową konsystencję. Szybko się krystalizuje, dlatego, aby ułatwić jego spożywanie, w naszej pasiece miód rzepakowy poddawany jest mieszaniu, dzięki czemu pozostaje w łatwej do rozsmarowywania konsystencji masła.
Ze względu na właściwość przyspieszania gojenia się ran może być stosowany przez kobiety karmiące piersią do smarowania poranionych, pogryzionych przez dzieci sutków. Inną, ważną właściwością dla kobiet, jest przydatność w przypadku nadżerek i grzybic narządów płciowych. Łagodzi nieprzyjemne dolegliwości związane z hemoroidami. Pomaga w gojeniu się ran po ciężkich oparzeniach i odmrożeniach , łagodzi egzemy skórne. Zapobiega zawałom serca i miażdżycy. Wspiera żołądek w walce z wrzodami. Obniża ilość cholesterolu odkładającego się w tętnicach, podnosi odporność i wpływa korzystnie na ogólne samopoczucie.
Kasza jaglana jest otrzymywana z prosa. To zboże uprawiano już w czasach neolitu. W Polce kasza jaglana była bardzo popularna w minionych wiekach – nazywano ją wtedy jagłami lub krupem. Współcześnie coraz częściej gości na naszych stołach ze względu na znakomity smak i wyjątkowe właściwości prozdrowotne.
Ekologiczna salsa pomidorowa z firmy Dary Natury, idealnie nadaje się do rożnych przekąsek, nachosów, placków kukurydzianych lub w wersji polskiej – do grilowanych warzyw, wędlin lub sera. To doskonały dodatek do kanapek, mięs i makaronów. .
To produkt roślinny, powstaje poprzez zmielenie części roślinnych konopi. Polecana jest osobom chcącym uzupełnić swoją dietę o białka roślinne. Dostępny w przystępnej formie, która może być wykorzystywana głównie do przygotowywania szejków białkowych.
Kasza owsiana jest doskonałym źródłem białka, węglowodanów złożonych oraz błonnika pokarmowego, zarówno rozpuszczalnego, jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Ponadto jest bogata w witaminy, głównie z grupy B i witaminę E, oraz w składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, magnez, wapń, miedź.
Jarmuż to jedna z najzdrowszych i najbardziej odżywczych roślin na świecie. Według literatury zielarskiej bogaty jest w witaminy, zwłaszcza w C i K, błonnik, białko, sole mineralne oraz antyoksydanty. Dodatkowo zawiera dużo żelaza i często nazywany jest „nową wołowiną” . Ekologiczna pasta z jarmużu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów, pieczywa oraz mięs. Produkt polecany jest weganom.
Prażone ziarna konopne są bogatymi w składniki odżywcze produktami roślinnymi. Zawierają więcej zbilansowanych składników odżywczych niż orzechy i len. Ich naturalny charakter wyczuwalny jest w ciekawym i intensywnym smaku. Proces prażenia wpływa także na ich konsystencję przypominającą słonecznik.