Białko z ekologicznych nasion konopi pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport. Super dodatek do pieczywa, przetworów mlecznych czy koktajlu.
Hodowla kiełków w kiełkownicy jest bardzo wygodną metodą, dzięki której można hodować kilka rodzajów kiełków na raz. Kiełki przepłukujemy 2-3 razy dziennie, najlepiej używając letniej, przegotowanej wody. Po każdym płukaniu, należy upenić się, że woda równomiernie odpłynęła z każdego poziomu.
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Kozieradka ma mocno klonowy smak. Charakteryzuje się silnym, korzennym, gorzko-słodkim zapachem. Mielona wchodzi w skład wielu mieszanek przyprawowych. Stosowana jest do potraw duszonych, gulaszów, ryb, sosów oraz do posypywania potraw smażonych. Dodaje smaku zielonej fasoli, kalafiorowi i sosom do sałaty.
Suplement diety Herbal Monasterium Aronia to w pełni naturalny, stuprocentowy sok ze starannie wyselekcjonowanych owoców aronii. Jest bogatym źródłem polifenoli oraz antocyjanów, został także wzbogacony o kwas L-askorbinowy (źródło witaminy C) – dzięki temu wspomaga funkcjonowanie układu krążenia, układu immunologicznego oraz układu nerwowego. Sok z aronii nie zawiera cukru, sztucznych słodzików, barwników ani konserwantów.
Olej ten stosuje sie jako uzupełnienie diety poprawiającej działanie układu krążenia. Polecany zwłaszcza w okresach wzmożonego napięcia nerwowego i stanach łatwego męczenia się.
To makaron z semoliny durum. Semolina to mąka uzyskiwana z pszenicy durum, z której następnie wytwarza się makarony oraz kaszę kuskus. Na jej bazie produkuje się zwłaszcza tradycyjne włoskie makarony. Opisywany makaron posiada kształt spaghetti.
Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Niezwykle bogate w witaminę C owoce dzikiej róży w połączeniu z aromatycznymi płatkami to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do ciast, deserów, naleśników i innych potraw.
Owoce morwy białej zawierają aż do 20% cukrów - głównie glukozę, maltozę, sacharozę i fruktozę; ponadto kwasy organiczne - cytrynowy i jabłkowy oraz olejek lotny. Ze względu na tak dużą zawartość łatwo przyswajalnych cukrów, ludność zamieszkująca Himalaje suszy owoce, miele na mąkę i używa jako dodatku do potraw. Natomiast suszone owoce zabierane są tam w dalekie podróże jako pożywienie wzmacniające i regenerujące siły.
Kurkuma jest składnikiem przyprawy curry i innych mieszanek szczególnie indyjskich. Jej kolor wykorzystuje się do barwienia potraw, na przykład ryżu, grillowanego kurczaka, sosów, zup, potrawek makaronowych, a nawet deserów i koktajli. Dodanie kurkumy do tych potraw, wzbogaca ich wygląd, aromat, a także smak.
Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się również do sałatek.
Choco River carries mint to herbatka z łupin kakaowca z miętą, kokosem i prażoną gryką chińską. Jest to blend, który powstał we współpracy z Manufakturą Czekolady Chocolate Story. Podstawę autorskiej mieszanki stanowią wysokiej jakości prażone łupiny kakaowca sprowadzane z Kuby i Ghany. Nadają one naparowi głęboki, orzechowy smak, który rozpieszcza podniebienie. Słodycz przełamują orzeźwiające liście mięty oraz tropikalna nuta w postaci delikatnego kokosa.
Miód z czarną porzeczką to połączenie słodkiego nektaru i kwaśnego owocu w idealnych proporcjach. Warto używać go zastępując dżem oraz, gdy mamy ochotę na kwaskowaty owocowy akcent. Prosto z łyżeczki też jest świetny!
Żywy, niepasteryzowany, naturalny ocet z gruszek to probiotyczny produkt z wysoką zawartością witaminy C. Doskonały dla odporności, prawidłowego funkcjonowanie układu pokarmowego, ale także dla podkreślenia smaku codziennych potraw. Bogaty w szereg antyoksydantów, aminokwasów, witamin A, D, E, K, P oraz tych z grupy B, zdrowych tłuszczów omega i mikroelementów m.in. jod, bor, potas, miedź, magnez.
Płukanie jamy ustnej olejem stosowane jest w medycynie naturalnej od ponad 5 tysięcy lat. Był to jeden z pierwszych sposobów na podreperowanie zdrowia. Ajurweda uważa, że większość chorób zaczyna się właśnie od problemów w jamie ustnej, dlatego też leczenie należy rozpocząć od usunięcia dolegliwości, które się w niej znajdują.
Aromatyczne owoce morwy białej od wieków były cenione przez mieszkańców Wschodu i Zachodu. Przepyszną słodycz morwy białej przełamaliśmy wytrawnym i mocno kakaowym kruszonym ziarnem kakao. Razem te dwa składniki stanowią smaczną i wartościową przekąskę, która zawiera wysoką zawartość błonnika, a nie zawiera soli.
Ekologiczne MIGDAŁY to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.
IMMUNE SISTER to suplement diety w formie herbatki na bazie rooibosa. Stworzony z myślą o wsparciu odporności organizmu. Specjalistyczne składniki, takie jak kurkuma, dzika róża czy imbir pomagają w walce ze stanami zapalnymi, rozgrzewają, uspokajają oraz pozytywnie wpływają na dobre samopoczucie w jesienno – zimowym czasie.
W słoiczku znajduje się pyszne połączenie kremowego miodu wielokwiatowego i naturalnych truskawek liofilizowanych! Wspaniały owocowy miód - świetnie smakuje, jest delikatny i zdrowy. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do deserów, naleśników / placuszków, owsianek albo jako naturalny dodatek do napojów / herbat (najwięcej właściwości zachowa dodany do napoju wystudzonego, nie gorącego). Miód można również zajadać łyżeczką.
Misie stworzone z 99,55 % surowców pochodzących z upraw ekologicznych. Zawierają naturalne soki owocowe z: malin, ananasów, pomarańczy, cytryn, jabłek i czarnych porzeczek. Nie zawierają żelatyny.
Płukanie jamy ustnej olejem stosowane jest w medycynie naturalnej od ponad 5 tysięcy lat. Był to jeden z pierwszych sposobów na podreperowanie zdrowia. Ajurweda uważa, że większość chorób zaczyna się właśnie od problemów w jamie ustnej, dlatego też leczenie należy rozpocząć od usunięcia dolegliwości, które się w niej znajdują.
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Gotowa kompozycja ekologicznych płatków zbożowych to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Polecamy jako dodatek do jogurtu, napoju zbożowego oraz owoców.
MATCHA CRAZY GOOD to luksusowa, sproszkowana zielona herbata uprawiana w japońskim bio ogrodzie. Jej liście zaciemniane są bambusowymi matami, aby zachować dużą dawkę chlorofilu, a zbierane są wczesną wiosną (first Flush). Smakuje obłędnie.