Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters
RSS

Blog

Czego nie wiemy o kurkumie?

Czego nie wiemy o kurkumie?

Zdrowotne właściwości kurkumy wykorzystuje się w chińskiej i ajurwedyjskiej medycynie od lat. Najnowsze badania dowodzą, że lecznicze właściwości kurkumy są w stanie wydłużyć życie! Złoty proszek to przeciwzapalna bomba, która wykazuje działanie przeciwnowotworowe, oczyszcza wątrobę i zapobiega chorobom serca.

Komentarze (0)
Czym jest bioinformacja i jak z niej korzystać?

Czym jest bioinformacja i jak z niej korzystać?

Bioinformacja - porozumienie, czyli wymiana informacji pomiędzy komórkami, tkankami, organami następuje w formie impulsów elektrycznych o właściwej sobie długości i częstotliwości fali elektro-magnetycznej, to  przepływ prądu elektrycznego z komórki do komórki, z organu do organu itd.  Każda żywa komórka odpowiada na każdy impuls, czyli na każdą informację, którą niesie nawet przelotne, najdrobniejsze uczucie, które podtrzymuje właściwą długość i częstotliwość fali elektro-magnetycznej, bądź powoduje jej deformacje, co w rezultacie prowadzi do choroby. Najważniejszy jest regularny i harmonijny przepływ tych fal. Tylko takie uporządkowanie, prowadzi do wyleczenia.

Komentarze (0)
Zdrowa Wielkanoc

Zdrowa Wielkanoc

Żurek, kiełbaski, babki, mazurki i wszechobecny majonez  – wielkanocne przysmaki nie należą do kanonów zdrowej diety  Biała mąka, cukier, sól, nasycone kwasy tłuszczowe wydają się królować na świątecznych stołach, nie tylko nie wpisując się w zalecenia dotyczące zdrowej diety, ale także burząc nasze postanowienia wiosennego detoksu. Czy w Święta powinniśmy postawić na zdrowie i dać spokój tradycji? Niekoniecznie.

Komentarze (0)
Dietetyczne przyczyny chorób

Dietetyczne przyczyny chorób

Starożytni lekarze chińscy mawiali: „Jeśli nie masz ojca choroby, jej matką z pewnością jest zła dieta.“ Dobrym odżywianiem nie masz szans uleczyć wszystkiego, jednak złym nie wyleczysz niczego. Odżywianie ma tak wielki wpływ na nasze funkcjonowanie przede wszystkim dlatego, że jest codzienną, systematyczną i nieprzerywaną praktyką. Polega na wprowadzeniu w przestrzeń ciała ogromnej liczby substancji, informacji i bodźców, które poruszają wszystkie wymiary organizmu, począwszy od pojedynczej komórki, skończywszy na układzie nerwowym.

Komentarze (0)
Jak radzić sobie ze stresem?

Jak radzić sobie ze stresem?

Stres jest jednym z kluczowych pojęć współczesnej psychologii. Zważywszy na to, jak często stres jest obecny w życiu zawodowym dorosłego człowieka, warto zapoznać się z jego tematyką oraz metodami zwalczania jego bezpośrednich i pośrednich skutków.

Komentarze (0)
PRZYGOTUJ SIĘ DO WIOSNY

PRZYGOTUJ SIĘ DO WIOSNY

Nadchodzi wiosna i warto dobrze się do niej przygotować.

Początek marca to dobry moment, żeby zregenerować zmęczone zimą ciało i umysł.

Komentarze (0)
Jak traktować naszą skórę zimą?

Jak traktować naszą skórę zimą?

Chłodne powietrze, wiatr, częste opady atmosferyczne, suche powietrze w ogrzewanych pomieszczeniach, mniejsza ilość witamin na talerzu – to wszystko osłabia kondycję Twojej skóry. Aby przeciwdziałać podrażnieniom, przesuszeniu i znacznemu pogorszeniu się wyglądu skóry, warto otoczyć ją kompleksową opieką. Na czym ją oprzeć? Przede wszystkim na nawilżaniu połączonym z natłuszczaniem skóry, delikatnym oczyszczaniu, odżywianiu i ochronie przed działaniem czynników zewnętrznych.

Komentarze (0)
Jak przeżyć święta, trzymając dobra formę?

Jak przeżyć święta, trzymając dobra formę?

Pierogi, uszka, smażone rybki, ciasta, ciasteczka, pierniczki i kluseczki – nic dziwnego, że przy takich przysmakach większość z nas obawia się o wzrost wagi po Bożym Narodzeniu. Czasami trudno się oprzeć, a poza tym – jak tu sobie nie pozwolić raz do roku?

Komentarze (0)
Nalewka z ziela krwawnika

Nalewka z ziela krwawnika

Krwawnik jest znaną rośliną leczniczą. Surowcem zielarskim są wysuszone kwiatostany krwawnika oraz ziele krwawnika zebrane w okresie kwitnienia. Krwawnik działa przeciwbakteryjnie, żółciotwórczo, przeciwzapalnie, przeciwkrwotocznie, bakteriostatycznie i wiatropędnie.

Komentarze (0)
Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

Dynia to  warzywo bogate w witaminy i minerały, zwłaszcza niezbędny mężczyznom cynk, a przy tym ma niewiele kalorii. Świeże pestki dyni pomagają pozbyć się owsików, tasiemca i innych pasożytów.

Komentarze (0)