Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupa dyniowa

 

SKŁADNIKI:
mus z 1 kg dyni hokkaido (pieczecie w piekarniku obraną i pokrojoną w kawałki dynię, po czym po upieczeniu i wystudzeniu, miksujecie ją w blenderze)
0,5 szklanki bulionu warzywnego
0,5 cebuli
0,5 ząbka czosnku
2 łyżeczki kurkumy
1/2 łyżeczki kolendry
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka imbiru
sok z połowy limonki
puszka mleka kokosowego
2 łyżeczki oliwy z oliwek
woda

PRZYGOTOWANIE:
Kroicie w drobną kosteczkę cebulę i czosnek. W garnku rozgrzewacie oliwę. Wrzucacie do garnka cebulę i czosnek. Chwilę smażycie, aż cebula i czosnek się delikatnie zarumienią. Dodajecie mus z upieczonej dyni i bulion warzywny. Gotujecie 15 min, po czym dodajecie mleko kokosowe, sok z limonki i przyprawy (kolendrę, kurkumę, cynamon i imbir). Gotujecie około 20 min (jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodajecie do niej wodę). Zupę możecie posypać chilli.


 

Obraz może zawierać: jedzenie

 

Pozostaw komentarz