Ekologiczna salsa pomidorowa z firmy Dary Natury, idealnie nadaje się do rożnych przekąsek, nachosów, placków kukurydzianych lub w wersji polskiej – do grilowanych warzyw, wędlin lub sera. To doskonały dodatek do kanapek, mięs i makaronów. .
Pyszna ekologiczna pasta paprykowo - czosnkowa komponuje się z mięsami, jako dodatek do makaronów i frytek. Nadaje smaku i oryginalności prostym posiłkom, świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek dań z grilla.
Grzyb Shitake (Twardnik japoński) znany jest ze swych właściwości w tradycyjnej medycynie azjatyckiej od setek lat. Grzyby te wyraźnie zmniejszają zawartość cholesterolu w organizmie, dzięki czemu przeciwdziałają stwardnieniu tętnic. Poprawiają odporność, wspierają układ nerwowy, ułatwiają zasypianie. Posiadają również szereg innych, cennych dla osób dbających o zdrowie właściwości prozdrowotnych.
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
Odporny na wysokie temperatury olej doskonale nadaje się do gotowania i smażenia. Jest bezzapachowy i bezsmakowy przez co nie zakłóca prawdziwego smaku potraw.
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Słodkie suszone owoce morwy białej są doskonałą przekąską zawierającą wysoką zawartość błonnika oraz białka. Zawierają w składzie składniki mineralne oraz witaminy z grupy B.
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Aromatyczne owoce morwy białej od wieków były cenione przez mieszkańców Wschodu i Zachodu. Przepyszną słodycz morwy białej przełamaliśmy wytrawnym i mocno kakaowym kruszonym ziarnem kakao. Razem te dwa składniki stanowią smaczną i wartościową przekąskę, która zawiera wysoką zawartość błonnika, a nie zawiera soli.