SOK:
Herbal Monasterium Sok z morwy białej z witaminą C przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu glukozy i równowagi metabolizmu węglowodanów w organizmie. Nie zawiera cukru, substancji słodzących, konserwantów ani sztucznych barwników.
- Wpływa na prawidłowy poziom cukru we krwi przyczyniając się do utrzymania równowagi metabolizmu węglowodanów w organizmie. Aktywność hipoglikemiczna liści morwy białej wynika z naturalnie występującego w nich związku DNJ, który reguluje wysokie stężenia glukozy we krwi. Związki aktywne zawarte w liściach morwy białej ograniczają aktywność enzymów biorących udział w metabolizmie cukrów. Dzięki czemu proces wchłaniania glukozy zostaje spowolniony co skutkuje ograniczeniem glikemii występującej po posiłku.
- Wprowadzony do codziennej diety korzystnie wpłynie na funkcjonowanie całego organizmu oraz będzie stanowić istotną rolę w profilaktyce oraz wspomaganiu leczenia chorób cywilizacyjnych.
CUMIND HR:
Kurkuminoidy wykazują właściwości antyoksydacyjne, a witaminy B6 i B12 wspierają funkcjonowanie ośrodków układu nerwowego i pomagają utrzymać sprawność umysłową. Poza tym zmniejszają uczucie zmęczenia i znużenia. Witamina B6 dodatkowo przyczynia się do regulacji aktywności hormonalnej.
- Wykazuje szerokie zastosowanie potwierdzone badaniami: depresja, łagodne zaburzenia poznawcze, stany zapalne (a także: nowotwory, cukrzyca, choroba Alzheimera, choroba Parkinsona).