Menu
Szukaj
Filters
Zamknij
Zamknij

Zdrowo Namieszane Naleśniki z mąką gryczaną 196g

To mieszanka, która pozwolą Ci w prosty i szybki sposób przygotować w kuchni coś smacznego i zdrowego za każdym razem. Mieszanka do przygotowania gofrów pozwoli Ci uzyskać ciasto, które będzie chrupiące, delikatne i w dodatku zdrowe.
SKU: 5903317213017
Dostępność: W magazynie
14,00 zł

Pyszne i szybkie naleśniki. Bezglutenowe i wyłącznie z cetryfikowanych składników BIO. Doskonałe na słodko jak i z wytrawnym czy mięsnym farszem.

SKŁADNIKI:

mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), kurkuma*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANA:

W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody̨, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż ciasto zgęstnieje. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnię cienką warstwę ciasta. Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

Wartość energetyczna 1172 kJ/ 280 kcal

Tłuszcz: 12,0 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g;

Węglowodany: 32,0 g;

w tym cukry: 2,4 g;

Białko: 9,5 g;

Sól: 0,56 g.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Pyszne i szybkie naleśniki. Bezglutenowe i wyłącznie z cetryfikowanych składników BIO. Doskonałe na słodko jak i z wytrawnym czy mięsnym farszem.

SKŁADNIKI:

mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, mąka gryczana* (20%), len mielony*, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), kurkuma*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANA:

W misce połącz ze sobą wszystkie mokre składniki (4 jajka, 200 ml mleka, 200 ml wody̨, 2 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła). Wsyp zawartość opakowania i zmiksuj lub dokładnie wymieszaj rózgą. Odczekaj 5 minut, aż ciasto zgęstnieje. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno (ok. połowa mocy palnika). Wylej na patelnię cienką warstwę ciasta. Naleśniki smaż z obu stron do lekkiego zarumienienia i układaj jeden na drugim. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika, przemieszaj ciasto - jeśli zbyt zgęstnieje dodaj trochę wody.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

Wartość energetyczna 1172 kJ/ 280 kcal

Tłuszcz: 12,0 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g;

Węglowodany: 32,0 g;

w tym cukry: 2,4 g;

Białko: 9,5 g;

Sól: 0,56 g.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Napisz własną recenzję produktu
  • Zły
  • Doskonały