Naturalne wsparcie układu pokarmowego, oddechowego i krwionośnego, wspierające pamięć i koncentrację.
Boswellia serrata, nazywana również kadzidłowcem indyjskim, to roślina wywodząca się z Indii. Jest rozgałęzionym drzewem średniej wielkości o szarej korze i zielonych liściach. Roślina ta od setek lat używana jest w zielarstwie i produkcji kadzideł w krajach Afryki i Azji.
Żywica pozyskiwana z kory kadzidłowca po oczyszczeniu jest stosowana jako surowiec suplementacyjny. Aktywne składniki znajdujące się w żywicy kadzidłowca – kwasy bosweliowe – wykazują działanie przeciwzapalne. Z tego względu w Indiach roślinę tą uważa się za pomocną w utrzymaniu prawidłowych funkcji stawów, kości, kręgosłupa, przewodu pokarmowego, a także dróg oddechowych i alergii.
Na co kadzidłowiec?
Wspomaga układ pokarmowy poprzez pozytywny wpływ na jelita, działając łagodząco i ochronnie.
Roślina zalecana jest osobom, chcącym utrzymać zdrowie układu oddechowego oraz krwionośnego.
Poprawia pracę serca oraz reguluje poziom cholesterolu we krwi utrzymując go na odpowiednim poziomie. Poprawia pamięć i funkcje umysłowe.
Ekstrakt pozytywnie wpływa na funkcjonowanie stawów zwiększając ich elastyczność.
Regularna suplementacja kadzidłowcem indyjskim wpływa na:
- Zdrowie przewodu pokarmowego;
- Elastyczność stawów;
- Funkcje umysłowe;
- Prawidłowy poziom cholesterolu we krwi;
- Wsparcie układu oddechowego.