CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MINUT
włoszczyzna1 pęczek
woda1,5 l
por1 sztuka
makaron pszenny200 g
jajko "zerówka"2 sztuki
świeży szpinak2 garści
pasta miso2 łyżki
kukurydza konserwowa2 łyżki
kiełki fasoli mung1 garść
cebula dymka2 łyżki
nori1 arkusZ
POSTAW NA NATURALNĄ SUPLEMENTACJĘ
Zadzowń do nas! Chętnie doradzimy.
tel. +48 533 679 793
krok 1
Włoszczyznę obieramy, zalewamy w garnku zimną wodą i gotujemy przez godzinę, zbierając z wierzchu szumy.
krok 2
Pora kroimy w paseczki, wkładamy na kilka minut do zimnej wody i odsączamy. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy. Jajka gotujemy na półtwardo.
krok 3
Z wrzącego bulionu wyławiamy warzywa. W odrobinie wywaru blanszujemy szpinak lub bok choy, do pozostałego wrzucamy pastę miso. Makaron rozkładamy w miskach i zalewamy bulionem. Na wierzchu układamy pora, szpinak, kukurydzę, kiełki, posiekaną dymkę i połówkę jajka i dekorujemy kawałkiem nori.

