Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Wegański ramen

Wegański ramen

 

CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MINUT
 
włoszczyzna1 pęczek
woda1,5 l
por1 sztuka
makaron pszenny200 g
jajko "zerówka"2 sztuki
świeży szpinak2 garści
pasta miso2 łyżki
kukurydza konserwowa2 łyżki
kiełki fasoli mung1 garść
cebula dymka2 łyżki
nori1 arkusZ

krok 1

Włoszczyznę obieramy, zalewamy w garnku zimną wodą i gotujemy przez godzinę, zbierając z wierzchu szumy.

krok 2

Pora kroimy w paseczki, wkładamy na kilka minut do zimnej wody i odsączamy. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy. Jajka gotujemy na półtwardo.

krok 3

Z wrzącego bulionu wyławiamy warzywa. W odrobinie wywaru blanszujemy szpinak lub bok choy, do pozostałego wrzucamy pastę miso. Makaron rozkładamy w miskach i zalewamy bulionem. Na wierzchu układamy pora, szpinak, kukurydzę, kiełki, posiekaną dymkę i połówkę jajka i dekorujemy kawałkiem nori.

 

ramen bez mięsa, wegetariański ramen, wegański ramen, ramen, domowy ramen, jak zrobić ramen, makaron ramen, grzybki mung, blanszowany szpinak

Pozostaw komentarz