CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MINUT
włoszczyzna1 pęczek
woda1,5 l
por1 sztuka
makaron pszenny200 g
jajko "zerówka"2 sztuki
świeży szpinak2 garści
pasta miso2 łyżki
kukurydza konserwowa2 łyżki
kiełki fasoli mung1 garść
cebula dymka2 łyżki
nori1 arkusZ
Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie
Dostawa od 14 zł
tel. +48 533 679 793
krok 1
Włoszczyznę obieramy, zalewamy w garnku zimną wodą i gotujemy przez godzinę, zbierając z wierzchu szumy.
krok 2
Pora kroimy w paseczki, wkładamy na kilka minut do zimnej wody i odsączamy. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzamy. Jajka gotujemy na półtwardo.
krok 3
Z wrzącego bulionu wyławiamy warzywa. W odrobinie wywaru blanszujemy szpinak lub bok choy, do pozostałego wrzucamy pastę miso. Makaron rozkładamy w miskach i zalewamy bulionem. Na wierzchu układamy pora, szpinak, kukurydzę, kiełki, posiekaną dymkę i połówkę jajka i dekorujemy kawałkiem nori.