ŚNIADANIE (650kcal)
-3 suszone figi
-szklanka zielonej herbaty liściastej
-owsianka orzechowo-cynamonowa z przepisu poniżej
¼ szklanki płatków owsianych
1 szklanka mleka roślinnego
1 łyżka masła orzechowego
2 łyżki orzechów laskowych
¼ łyżeczki cynamonu
syrop klonowy
- Płatki owsiane zalać mlekiem, dodać masło orzechowe, cynamon, szczyptę soli i gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając do czasu, aż płatki nie wchłoną większości mleka i owsianka nie zacznie robić się kremowa i zawiesista. Zajmuje to około 6 – 8 minut.
- W międzyczasie na suchej patelni uprażyć orzechy laskowe, następnie przesypać je do moździerza i zgrzebnie rozgnieść. Możecie też po prostu je posiekać, ale te rozgniecione w moździerzu są dużo bardziej aromatyczne.
- Gorącą owsiankę posypać orzechami i obficie polać syropem klonowym. Uczta gotowa
2 ŚNIADANIE (315kcal)
-duże jabłko
-kanapka złożona z kromki chleba żytniego razowego, kilku liści szpinaku, 1/4 dużego awokado, plastra wędliny sojowej i papryki.
OBIAD (520kcal)
-kasza gryczana z warzywami i ciecierzycą
PODWIECZOREK (290kcal)
-pomarańcza
-3 kostki (30g) gorzkiej czekolady 85%
-kubek herbaty (mieszanka rooibos, Honeybush i jarzębiny)
KOLACJA (550kcal)
-jaglanka z 50g kaszy jaglanej, ugotowanej z połową kwaśnego jabłka i łyżeczką syropu klonowego, z dodatkiem rodzynek i garści orzechów włoskich
-ogromna marchewka
-kawa zbożowa z mlekiem ryżowym z łyżeczką cukru trzcinowego
RAZEM:
2327kcal
BIAŁKO: 62,4g
WĘGLOWODANY: 392,3g
TŁUSZCZ: 79,5g
BŁONNIK: 67,9g