Jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych, dzięki czemu zawierają amigdalinę. Wykorzystywane były ze względu na swoje właściwości już w czasach starożytnych. Większą popularnością cieszyły się owoce, jednak pestki okazały się bogatym źródłem witamin i minerałów.
Rodzimi mieszkańcy Peru od tysięcy lat doceniają właściwości miechunki. Owoce są bogatym źródłem błonnika. Suszona miechunka to lekko cytrusowa, a zarazem pełna słodyczy przekąska, której słodki smak pochodzi tylko z naturalnie zawartych cukrów. Zawiera wysoką zawartośc błonnika pokarmowego.
Słodkie suszone owoce morwy białej są doskonałą przekąską zawierającą wysoką zawartość błonnika oraz białka. Zawierają w składzie składniki mineralne oraz witaminy z grupy B.
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Sproszkowana wersja ekologicznego białka z grochu. Łatwo przyswajalny produkt który dostarczy ci niezbędnych minerałów i aminokwasów. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także dla sportowców.
Białko z ekologicznych nasion konopi pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport. Super dodatek do pieczywa, przetworów mlecznych czy koktajlu.
Owoce morwy białej zawierają aż do 20% cukrów - głównie glukozę, maltozę, sacharozę i fruktozę; ponadto kwasy organiczne - cytrynowy i jabłkowy oraz olejek lotny. Ze względu na tak dużą zawartość łatwo przyswajalnych cukrów, ludność zamieszkująca Himalaje suszy owoce, miele na mąkę i używa jako dodatku do potraw. Natomiast suszone owoce zabierane są tam w dalekie podróże jako pożywienie wzmacniające i regenerujące siły.
Aromatyczne owoce morwy białej od wieków były cenione przez mieszkańców Wschodu i Zachodu. Przepyszną słodycz morwy białej przełamaliśmy wytrawnym i mocno kakaowym kruszonym ziarnem kakao. Razem te dwa składniki stanowią smaczną i wartościową przekąskę, która zawiera wysoką zawartość błonnika, a nie zawiera soli.
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Jagody goji są znane od 2,5 tys. lat w tradycyjnej medycynie chińskiej. Charakteryzują się wysoką zawartość błonnika, niską zawartość tłuszczu oraz są źródłem białka. Nazywane również Diamentami Wschodu, w tradycyjnej chińskiej medycynie uchodziły za jeden z najzdrowszych darów natury.
To produkt roślinny, powstaje poprzez zmielenie części roślinnych konopi. Polecana jest osobom chcącym uzupełnić swoją dietę o białka roślinne. Dostępny w przystępnej formie, która może być wykorzystywana głównie do przygotowywania szejków białkowych.
Prażone ziarna konopne są bogatymi w składniki odżywcze produktami roślinnymi. Zawierają więcej zbilansowanych składników odżywczych niż orzechy i len. Ich naturalny charakter wyczuwalny jest w ciekawym i intensywnym smaku. Proces prażenia wpływa także na ich konsystencję przypominającą słonecznik.
SUPERSHOT RELAX to doskonałe wsparcie odporności oraz relaksu, dzięki temu, że zawiera on imbir, który wspiera układ odpornościowy oraz melisę wpierającą relaks oraz dobre samopoczucie.