Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
Jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych, dzięki czemu zawierają amigdalinę. Wykorzystywane były ze względu na swoje właściwości już w czasach starożytnych. Większą popularnością cieszyły się owoce, jednak pestki okazały się bogatym źródłem witamin i minerałów.
Naturalna Sól himalajska różowa miałka, niejodowana, nieprzetworzona, pozbawiona toksyn oraz zanieczyszczeń. Składa się z 84 organicznych minerałów oraz elementów składowych.
Białko konopne charakteryzuje się wysoką zawartością białka, błonnika pokarmowego oraz tym, że nie zawiera cukru. Produkt stosuje się jako uzupełnienie diety np. sportowców w białko wspomagające przyrost masy mięśniowej.
Rodzimi mieszkańcy Peru od tysięcy lat doceniają właściwości miechunki. Owoce są bogatym źródłem błonnika. Suszona miechunka to lekko cytrusowa, a zarazem pełna słodyczy przekąska, której słodki smak pochodzi tylko z naturalnie zawartych cukrów. Zawiera wysoką zawartośc błonnika pokarmowego.
Słodkie suszone owoce morwy białej są doskonałą przekąską zawierającą wysoką zawartość błonnika oraz białka. Zawierają w składzie składniki mineralne oraz witaminy z grupy B.
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.