Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

STEKI Z KALAFIORA

STEKI Z KALAFIORA

Składniki:

główka Kalafiora

 

Sos:

oliwa

kurkuma

słodka papryka

sól, pieprz i zioła prowansalskie

 

 



Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Główkę kalafiora kroimy w 3-4 centymetrowe plastry jak na zdjęciu poniżej i kładziemy na papierze do pieczenia. W szklance/słoiczku mieszamy wszystkie składniki na sos: 8 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżeczki kurkumy, 2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Jak już wszystkie składniki się połączą - smarujemy kalafiora. Tak apetycznie przygotowane steki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut. 

I gotowe 

Proponujemy serwować z pyszną zieloną sałatką albo ryżem/kaszą bulgur/kuskus albo tym i tym 

Mamy nadzieję, że i wy skorzystacie z tego przepisu, dajcie znać czy takie proste przepisy Wam odpowiadają?

Pozostaw komentarz