CRAN NATURELLE®
100% organiczna, cała, pełnoziarnista żurawina, Sadzona, zbierana i suszona przez Fruit d’Or w Quebec w Kanadzie. CRAN NATURELLE® ma duży procent włókna, 16 niezbędnych aminokwasów, a także potas i inne składniki odżywcze. Żurawina Cran Naturelle w suplemencie stanowi prebiotyk, ponieważ został przetestowany jako pokarm dla szczepów probiotycznych Bacillus coagulans. Przy przetwarzaniu i mieleniu nasion w proszek ważne jest, aby producenci nie przegrzewali składników, co spowoduje, że substancje odżywcze ulegną degradacji. W przeciwieństwie do innych dostawców żurawiny, Fruit d’Or posiada własne urządzenia do prasowania, frezowania i suszenia. Dzięki temu Fruit d’Or kontroluje proces produkcyjny od początku do końca i zapobiega degradacji. CRAN NATURELLE® jest pierwszymi jedynym certyfikowanym organicznym składnikiem żurawinowym. 500 mg Cran Naturelle odpowiada co najmniej 18 500 mg (18,5 gramów) pełnej żurawiny.
LACTOSPORE®
Bakterie probiotyczne LactoSpore® mają zdolność przetrwania w bardzo trudnym środowisku. LactoSpore® wytwarza tylko kwas mlekowy L (+), który jest całkowicie i sprawnie metabolizowany do glikogenu. Inne probiotyki mogą powodować wystąpienie kwasu mlekowego D (-), który jest metabolizowany powoli, a nadmiar może powodować skutki uboczne.
LACTOSPORE – klinicznie przebadany i bezpieczny probiotyk pierwotnie pod nazwą Latobacillus sporogenes – obecnie jako Bacillus coagulans
- Naturalnie mikrokapsułkowany dla stabilności
- Produkuje wyłącznie kwas mlekowy L+ jedyną biologicznie aktywną postać
- Rozmnażają się w przewodzie pokarmowym
- Wzrastają optymalnie w temperaturze 30° C do 37° C i optymalnym pH w zakresie od 5.5 do 6.2
Kwaśne środowisko wytworzone przez produkcję L(+) kwasu mlekowego i inne związki przeciwdrobnoustrojowe zapobiega rozwojowi chorób wywołujących drobnoustroje jak Clostridia, które są odpowiedzialne za produkcję niepożądanych gazów.