Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Purella Surowe Kakao BIO 40g

Producent: Purella
Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5903246561562
Opis:
Oryginalny smak chrupiących, mocno kakaowych pokruszonych ziaren kakaowca znany jest od tysiącleci. Świeżo zebrane ziarna kakaowca są poddawane kilkudniowej fermentacji, następnie są suszone w niskiej temperaturze i starannie selekcjonowane. Kruszone ziarno kakaowca to źródło błonnika pokarmowego. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
5,00 zł

Opis i wskazania:

Pokruszone ziarna surowego kakao to „czekolada” w najczystszej postaci, czyli taka do której nie dodano cukru, mleka ani aromatów. Kruszone ziarno kakao to wysuszone, sfermentowane, oczyszczone z łupiny, uprażone i rozgniecione ziarno kakaowca właściwego Theobroma cacao. Do Europy trafiło dzięki Krzysztofowi Kolumbowi.

Główne funkcje:

Warto wiedzieć, że zawarty w kruszonych surowych ziarnach kakao magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni czy przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.

Jak używać:

Kruszone ziarno kakaowe to doskonała alternatywa dla każdego miłośnika czekoladowych przekąsek. Mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. Można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i potraktować jako dodatek do musli. Zalecane dzienne spożycie to 3 g, czyli 1 łyżeczka. 

Opis i wskazania:

Pokruszone ziarna surowego kakao to „czekolada” w najczystszej postaci, czyli taka do której nie dodano cukru, mleka ani aromatów. Kruszone ziarno kakao to wysuszone, sfermentowane, oczyszczone z łupiny, uprażone i rozgniecione ziarno kakaowca właściwego Theobroma cacao. Do Europy trafiło dzięki Krzysztofowi Kolumbowi.

Główne funkcje:

Warto wiedzieć, że zawarty w kruszonych surowych ziarnach kakao magnez pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni czy przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.

Jak używać:

Kruszone ziarno kakaowe to doskonała alternatywa dla każdego miłośnika czekoladowych przekąsek. Mocno czekoladowe ziarna świetnie komponują się z filiżanką kawy czy herbaty. Można je zmieszać z orzechami i suszonymi owocami i potraktować jako dodatek do musli. Zalecane dzienne spożycie to 3 g, czyli 1 łyżeczka. 

Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*