Pierzga pomaga przy wielu problemach zdrowotnych: wpływa na zwiększenie odporności organizmu, dostarcza potrzebnych aminokwasów i witamin, wzmacnia układ nerwowy, znajduje zastosowanie przy depresji, reguluje przemianę materii,zwiększa poziom żelaza i liczbę czerwonych ciałek we krwi.
Pyłek pszczeli nazywany często pyłkiem kwiatowym stanowi kompozycję wielu ważnych dla organizmu człowieka składników odżywczych. Powstaje w pylnikach roślin nasiennych w postaci ziarenek o wymiarach 2,5 - 250 μm, różniących się kształtem, barwą, wielkością i ciężarem w zależności od gatunku rośliny.
Gustowny prezent dla kogoś bliskiego, ale też świetny sposób na sprawienie sobie przyjemności! Miód w lnianym, naturalnym woreczku z dołączoną łyżeczką sprawdzi się w każdej z tych ról. A lniany woreczek może być używany bez końca!
Miód z czarną porzeczką to połączenie słodkiego nektaru i kwaśnego owocu w idealnych proporcjach. Warto używać go zastępując dżem oraz, gdy mamy ochotę na kwaskowaty owocowy akcent. Prosto z łyżeczki też jest świetny!
W słoiczku znajduje się pyszne połączenie kremowego miodu wielokwiatowego i naturalnych truskawek liofilizowanych! Wspaniały owocowy miód - świetnie smakuje, jest delikatny i zdrowy. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do deserów, naleśników / placuszków, owsianek albo jako naturalny dodatek do napojów / herbat (najwięcej właściwości zachowa dodany do napoju wystudzonego, nie gorącego). Miód można również zajadać łyżeczką.
Miód wrzosowy to miód nektarowy, tradycyjny. Pochodzi z Hiszpanii, gdzie słońce ogrzewa pachnące wrzosowiska, nad którymi brzęczą pszczoły. Zbierają z nich nektar i produkują miód - aromatyczny, o lekko wyczuwalnym zapachu wrzosów. Hiszpańskie wrzosowisko zamknięte w słoiku!
Miód nektarowy gatunkowy, który powstał w Hiszpanii dzięki pszczołom zapylającym pachnące pola lawendy. Jasny w kolorze, delikatny w zapachu, z leciutko wyczuwalnym aromatem kwiatów lawendy. Ze względu na łagodność i wyjątkowe właściwości zjednał sobie niejedno serce. Sprawdźcie, czy Wasze również!
Miód rzepakowy Rzepak to roślina niezwykle miododajna, chętnie uprawiana w naszym kraju w szczególności na Lubelszczyźnie. Na przełomie kwietnia i maja daje pszczołom duże ilości pyłku i nektaru. Sam miód rzepakowy jest wyrobem bardzo bogatym w substancje odżywcze, jego smak jest łagodny i słodki, a aromat lekko kwiatowy. Posiada jedwabistą, kremową konsystencję. Szybko się krystalizuje, dlatego, aby ułatwić jego spożywanie, w naszej pasiece miód rzepakowy poddawany jest mieszaniu, dzięki czemu pozostaje w łatwej do rozsmarowywania konsystencji masła.
Kremowy miód wielokwiatowy z dodatkiem liofilizowanej maliny. Zawiera 2% owoców malin. Jeśli poszukujesz owocowej słodyczy o każdej porze roku, to ten produkt przypadnie Ci do gustu. Połączenie miodu wielokwiatowego i liofilizowanych malin jest po prostu pyszne. To idealna propozycja na chwile, gdy masz ochotę na coś słodkiego i niesamowicie owocowego. Nam zasmakował głównie jako składnik deserów, polew do lodów oraz wszelkich śniadań - tostów, muesli czy owsianek.