Związek pomiędzy sposobem odżywiania a chorobami przewlekłymi został juz dobrze zbadany.W światłych kręgach medycznych uważa się jedzenie za najskuteczniejszy środek leczniczy do natychmiastowego,codziennego zastosowania. Dieta opisana w książce jest naturalna,niskoglikemiczna,niealergizująca i nie zakwaszająca.Autorką książki jest Wiesława Rusin,promotorka zdrowia,autorka książek o prozdrowotnej kuchni,coach psychodietetyki oraz dietoterapeutka.
Jeśli zdecydujesz się konsekwentnie przez 3 miesiące jeść tylko to co opisano w książce,masz szansę na zdumiewające efekty.
Stosując dietę cztery pory roku na dłuższą metę,możesz nie tylko zapobiec otyłości,cukrzycy,nawracającym infekcjom,chorobom sercowo-naczyniowym,autoimmunologicznym,różnym zaburzeniom hormonalnym,depresji,ADHD,demencji i wielu nowotworom,lecz również rozpocząć proces uzdrawiania praktycznie ze wszystkich chorób cywilizacyjnych.Efektem ubocznym będzie harmonijne ciało,wigor i dobry nastrój.
Taką moc ma zdrowe i dobre odżywianie!