Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Pietruszkowe pesto

Pietruszkowe pesto

Pietruszkowe pesto

2 porcje

Składniki:
ok. 150 g spaghetti
pęczek natki pietruszki
25 g (3 - 4 łyżki) pestek dyni
1/3 ząbka czosnku
10 g (około 2 łyżek) tartego Parmezanu (lub sera Bursztyn)
75 ml (5 łyżek) oliwy extra vergine
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka skórki startej z cytryny

Ręcznym blenderem zmiksować wszystkie składniki pesto: listki natki pietruszki, pestki dyni zrumienione na suchej patelni, czosnek, parmezan, oliwę extra vergine, ocet balsamiczny, skórkę z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić zachowując kilka łyżek wody, dodać pesto, wymieszać i wyłożyć na talerze.

 

 

Pozostaw komentarz