Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Pięć Przemian mieszanka na bułki KETO 310g

Producent: Pięć Przemian
SKU: KETO
Opis:
Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO bułek. Świetna alternatywa do kupnego pieczywa.
23,00 zł
7,42 zł za 100 g

Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki wsyp do miski.

2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.

3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.

4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.

6. Wsadź do piekarnika.

7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min.

8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal

Tłuszcz: 24 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g

Węglowodany: 9,5 g

w tym cukry: 3,9 g

Białko: 10 g

Błonnik: 13 g

Sól: 2,3 g.

Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki wsyp do miski.

2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.

3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.

4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.

6. Wsadź do piekarnika.

7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min.

8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal

Tłuszcz: 24 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g

Węglowodany: 9,5 g

w tym cukry: 3,9 g

Białko: 10 g

Błonnik: 13 g

Sól: 2,3 g.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Miara - wartość310 g.
Miara - rodzajg
PostaćProszek
Składmąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól kłodawska, drożdże
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*