Czy wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies?
Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.
Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.
Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.
Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.
Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie
Dostawa od 14 zł
tel. +48 533 679 793
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy