Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Pięć Przemian mieszanka chleba z czarnuszką 500 g

Producent: Pięć Przemian
Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5902837810195
Opis:
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba. Po wypieczeniu tej mieszanki chleb charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i aromatem oraz grubą, chrupiącą i złocistą skórką z dodatkiem czarnuszki. Do produkcji wykorzystano bezglutenowe składniki i specjalnie wyselekcjonowane surowce. Bez żadnych dodatków cukru, 100% wegańska.
16,00 zł
3,20 zł za 100 g

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1737 kJ/417 kcal

Tłuszcz: 20 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g

Węglowodany: 36 g

w tym cukry: 1,4 g

Białko: 14 g

Błonnik: 16 g

Sól: 1,3 g

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól kłodawska, czarnuszka 1,2%.

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1737 kJ/417 kcal

Tłuszcz: 20 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g

Węglowodany: 36 g

w tym cukry: 1,4 g

Białko: 14 g

Błonnik: 16 g

Sól: 1,3 g

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól kłodawska, czarnuszka 1,2%.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
PostaćProszek
Składmąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól kłodawska, czarnuszka 1,2 %.
Uwagi i ostrzeżeniaProdukt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Miara - wartość500 g.
Miara - rodzajg
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*