Najwyższej jakości bezglutenowe płatki owsiane pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. Płatki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i delikatnym smakiem.
Erytrytol to substancja słodząca (podobnie jak ksylitol) składająca się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny, nie zawiera kalorii. Można stosować go do słodzenia, gotowania i pieczenia. Jest trochę mniej słodki niż cukier. Jego słodkość w porównaniu do białego cukru to ok. 75%.
Właściwości: Najwyższej jakości bezglutenowe płatki owsiane pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. Płatki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i delikatnym smakiem.
Bezglutenowa mieszanka na racuchy owsiane BIO jest doskonałym połączeniem mąk i dodatków gotowych do sporządzenia pysznych racuchów. Wychodzą pyszne, pachnące i chrupiące!