Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

NatVita Pestki moreli 250g

Producent: NatVita
Dostępność: W magazynie
SKU: 5907377281184
Opis:
Jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych, dzięki czemu zawierają amigdalinę. Wykorzystywane były ze względu na swoje właściwości już w czasach starożytnych. Większą popularnością cieszyły się owoce, jednak pestki okazały się bogatym źródłem witamin i minerałów.
20,00 zł

Właściwości:
Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Używane były już od czasów starożytnych. Większą popularnością cieszyły się owoce, jednak pestki okazały się równie bogatym źródłem witamin i minerałów. Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie. Każda partia posiada certyfikat oraz badania na grzyby i pleśnie – jest to bardzo ważne.

W swoim składzie pestki moreli zawierają amigdalinę - można spotkać się z inną nazwą np. amygdalina, letril, laetrile lub witamina B17. Pestki posiadają gorzki smak, jednak zwarte w nich związki mineralne, witaminy (B15, B17) kwas pangamowy, magnez są bardzo cennymi składnikami. Olejek zawarty w pestkach korzystnie wpływa na suchą, podrażnioną i dojrzałą skórę, a kwas salicylowy charakteryzuje się działaniem bakteriobójczym.

Składniki:
100 % jądra pestek moreli, gorzkie.

Sposób spożycia:
Według UE maksymalna dzienna ilość spożycia pestek moreli to dwa jądra dziennie.

Opakowanie: 250 g

Właściwości:
Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Używane były już od czasów starożytnych. Większą popularnością cieszyły się owoce, jednak pestki okazały się równie bogatym źródłem witamin i minerałów. Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie. Każda partia posiada certyfikat oraz badania na grzyby i pleśnie – jest to bardzo ważne.

W swoim składzie pestki moreli zawierają amigdalinę - można spotkać się z inną nazwą np. amygdalina, letril, laetrile lub witamina B17. Pestki posiadają gorzki smak, jednak zwarte w nich związki mineralne, witaminy (B15, B17) kwas pangamowy, magnez są bardzo cennymi składnikami. Olejek zawarty w pestkach korzystnie wpływa na suchą, podrażnioną i dojrzałą skórę, a kwas salicylowy charakteryzuje się działaniem bakteriobójczym.

Składniki:
100 % jądra pestek moreli, gorzkie.

Sposób spożycia:
Według UE maksymalna dzienna ilość spożycia pestek moreli to dwa jądra dziennie.

Opakowanie: 250 g

Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*