Acerola BIO to źródło naturalnej i wartościowej witaminy C (18%). Produkt uszczelnia więc naczynia krwionośne, wspomaga zdrowe kości i podnosi odporność człowieka. Acerola jest więc zalecana przez cały rok dla osób w zróżnicowanym wieku. Oferowany preparat to produkt ekologiczny.
Acerola jest także doskonałym środkiem odżywczym, wspiera produkcję przeciwciał i ma właściwości przeciwutleniające. Produkt jest zalecany osobom które są przemęczone i odczuwają osłabienie organizmu.
Sposób spożycia: 2 kapsułki, 2 razy dziennie. Popić wodą.
Składniki (1 kaps.): 384 mg Bio Acerola (Malpighia glabra), w tym witamina C 18%; 96 mg Bio maltodekstryna z manioka, substancja żelująca: celuloza (składnik otoczki).
Średnia wartość odżywcza w: 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1667 kJ / 392 kcal
- Tłuszcz: 0,4 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
- Węglowodany: 95,6 g
- - w tym cukry: 11,5 g
- Błonnik: 0,8 g
- Białko: 2,1 g
- Sól: 0,3 g
Zawartość substancji aktywnych w dziennej porcji produktu: Witamina C - 345,6 mg - 432 % RWS
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Suplement diety.
Uwagi i zalecenia: suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia.