Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Najłatwiejsza pasta z czerwonej fasoli

Najłatwiejsza pasta z czerwonej fasoli

Nie masz nic do posmarowania chleba?  Może w Twojej szafce pod kuchenką kryje się puszka czerwonej fasoli? Bing! Zrób pastę. Razem ze cebulką lub szczypiorem i dodatkiem przecieru pomidorowego, idealnie pasuje do dobrego pieczywa na śniadanie. Może być z powodzeniem używana też jako dip do tacos!

Do produkcji pasty nie używamy blendera, ugniatamy fasolę na pastę widelcem!

Składniki na średni słoik pasty, 2 – 3 śniadania:
-1 puszka czerwonej fasoli, lub podobna ilość (220g) ugotowanej
-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-1 pęczek szczypiorku, szczypioru lub 1 średnia cebula
-½ łyżeczki wędzonej papryki
-sól, pieprz

1. Fasolę porządnie opłukaj z zalewy puszki i przełóż do głębokiej miski. Widelcem ugnieć fasolę na gładką masę, możesz zrobić to w kilka sekund blenderem. W przypadku gotowanej fasoli można dodać odrobinę wody, aby fasola nabrała konsystencji pasty.
2. Dodaj przecier pomidorowy, posiekaną cebulkę lub szczypiorek, a następnie paprykę wędzona.
3. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotowe!

Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką - Cookidoo® – the official Thermomix®  recipe platform

Pozostaw komentarz