Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

MedFuture Kurkuma 200g

Dostępność: W magazynie
SKU: 5905669222877
Opis:
MedFuture Kurkuma Powder to suplement diety zawierający mielone kłącze kurkumy. Wspomaga układ nerwowy, utrzymuje prawidłową funkcję i zdrowie wątroby.
13,00 zł

Kurkuma znana inaczej jako ostryż, szafranica lub żółcień wywodzi się z południowej Azji. Obecnie uprawiana głównie we Wschodnich Indiach, Chinach, Japonii, na Jawie i w Ameryce Środkowej. Ma postać kłącza podziemnego korzenia podobnego do imbiru. Dodawana jest do słodkich potraw, nadając im charakterystyczny cierpki smak, stosowana jest również do barwienia ryżu, makaronu i warzyw konserwowanych. Kurkumą przyprawia się potrawki z drobiu, jasne, ostre sosy, jaja sadzone, omlety, kraby, oraz sałaty. Harmonizuje niemal z wszystkimi przyprawami kuchni orientalnej.

Kurkuma wykazuje działanie:

 

✓ przeciwzapalne

✓ antyoksydacyjne

✓ przeciwnowotworowe

 ✓ przeciwwirusowe

✓ przeciwgrzybicze

✓ przeciwbakteryjne.

 

Smaczna i zdrowa kurkuma zdobyła też uznanie jako środek rozkurczowy i bakteriobójczy. Współcześnie prowadzone badania wykazały, że związki zawarte w kłączu kurkumy długiej działają leczniczo w przypadku reumatyzmu, chorób serca i wątroby. Pomagają w walce z otyłością, obniżają poziom cholesterolu, a czasami hamują nawet rozwój komórek nowotworowych.

Kurkuma słynie także z właściwości przeciwzapalnych, antyoksydacyjnych, przeciwnowotworowych, żółciopędnych, oczyszczających, diuretycznych, hepatoprotekcyjnych, tonizujących i antymutagennych.

Kurkuma znana inaczej jako ostryż, szafranica lub żółcień wywodzi się z południowej Azji. Obecnie uprawiana głównie we Wschodnich Indiach, Chinach, Japonii, na Jawie i w Ameryce Środkowej. Ma postać kłącza podziemnego korzenia podobnego do imbiru. Dodawana jest do słodkich potraw, nadając im charakterystyczny cierpki smak, stosowana jest również do barwienia ryżu, makaronu i warzyw konserwowanych. Kurkumą przyprawia się potrawki z drobiu, jasne, ostre sosy, jaja sadzone, omlety, kraby, oraz sałaty. Harmonizuje niemal z wszystkimi przyprawami kuchni orientalnej.

Kurkuma wykazuje działanie:

 

✓ przeciwzapalne

✓ antyoksydacyjne

✓ przeciwnowotworowe

 ✓ przeciwwirusowe

✓ przeciwgrzybicze

✓ przeciwbakteryjne.

 

Smaczna i zdrowa kurkuma zdobyła też uznanie jako środek rozkurczowy i bakteriobójczy. Współcześnie prowadzone badania wykazały, że związki zawarte w kłączu kurkumy długiej działają leczniczo w przypadku reumatyzmu, chorób serca i wątroby. Pomagają w walce z otyłością, obniżają poziom cholesterolu, a czasami hamują nawet rozwój komórek nowotworowych.

Kurkuma słynie także z właściwości przeciwzapalnych, antyoksydacyjnych, przeciwnowotworowych, żółciopędnych, oczyszczających, diuretycznych, hepatoprotekcyjnych, tonizujących i antymutagennych.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Skład100% mielonego kłącza kurkumy (Curcuma longa)
Sposób użycia / dawkowanieProszek można dodawać do potraw na ciepło i zimno.
Miara - rodzajg
Miara - wartość200 g.
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Uwagi i ostrzeżeniaSuplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety., W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu, W sposób niedostępny dla małych dzieci
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*