Najwyższej jakości bezglutenowe płatki owsiane pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. Płatki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i delikatnym smakiem.
W naszym musli do pełnoziarnistych zbóż dodaliśmy energetyzujące superfoody. Sproszkowana MACA jest doskonałym źródłem białka i witaminy B2 zmniejszającej uczucie zmęczenia. Nasiona CHIA dostarczają cennych kwasów omega 3 dbających o zdrowie serca. A suszona MORWA zaopatruje Twoje ciało w witaminę C i żelazo, co pomaga Ci utrzymać wysoki poziom energii przez cały dzień
Ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się również do sałatek.
Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki któremu harmonijnie współgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak.
Gotowa kompozycja ekologicznych płatków zbożowych to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Polecamy jako dodatek do jogurtu, napoju zbożowego oraz owoców.
Płatki owsiane idealnie sprawdzą się na pierwsze śniadanie, jako owsianka - szczególnie zimą, ponieważ rozgrzewa organizm i dostarcza dużo energii. Produkt można podawać z różnymi dodatkami.
Właściwości: Najwyższej jakości bezglutenowe płatki owsiane pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych. Płatki te charakteryzują się wyjątkowym aromatem i delikatnym smakiem.
Ekologiczna kasza orkiszowa otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje poczucie sytości. Polecana jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.
Kasza jaglana jest otrzymywana z prosa. To zboże uprawiano już w czasach neolitu. W Polce kasza jaglana była bardzo popularna w minionych wiekach – nazywano ją wtedy jagłami lub krupem. Współcześnie coraz częściej gości na naszych stołach ze względu na znakomity smak i wyjątkowe właściwości prozdrowotne.
Kasza owsiana jest doskonałym źródłem białka, węglowodanów złożonych oraz błonnika pokarmowego, zarówno rozpuszczalnego, jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Ponadto jest bogata w witaminy, głównie z grupy B i witaminę E, oraz w składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, magnez, wapń, miedź.
Kasza Bulgur na Bliskim Wschodzie znana jest już od ponad 4000 lat. Pozyskuje się ją z ziaren pszenicy durum. Jest bogata w składniki odżywcze i niezwykle sycąca, dlatego powinna stanowić nieodłączny element zdrowej diety.
Supermix Odporność został przygotowany wspólnie z dietetykiem Purella oraz naszymi Ambasadorkami: Dr Hanną Stolińską - dietetykiem klinicznym, Ewą Chodakowską - trenerką fitness, a także Anną Starmach – jurorką programu telewizyjnego MasterChef. Mieszanka ta jest bez dodatku cukru (wyłącznie zawiera naturalnie występujące cukry) i dodatków do żywności. Produkt ten ma wysoką zawartość
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. Świetnie nada się także do dań na słodko!