SKŁADNIKI
- 2 duże dojrzałe banany (lub 3 mniejsze)
- 2 jajka
- 4 łyżki masła orzechowego
- 4 łyżki cukru kokosowego
- 1 łyżka miodu
- 200g jogurtu naturalnego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Szczypta soli himalajskiej
- 5 łyżek mąki kokosowej
- 2 łyżki surowego kakao
- 4 łyżki mąki
- Garść morwy
Polewa:
- 3 łyżki podgrzanego masła orzechowego
- Garść kruszonego kakao
PRZYGOTOWANIE
- Banany rozgnieć widelcem na papkę
- Jajka wymieszaj z cukrem i miodem, dodaj masło orzechowe i jogurt, mieszaj rózgą lub mikserem na małych obrotach.
- Do masy dodaj mąkę kokosową i pszenną oraz sól himalajską i proszek do pieczenia i banany.
- Masę wymieszaj.
- Dorzuć morwę i kakao, ponownie wymieszaj
- Masę przełóż do foremek na muffinki, piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni
- Po upieczeniu polej podgrzanym masłem orzechowym i udekoruj kruszonym kakao