Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Jaglana panna cotta z miechunką peruwiańską

Jaglana panna cotta z miechunką peruwiańską

Składniki:

  • 120 g kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • 500 ml ulubionego mleka roślinnego
  • ziarenka z 1 laski wanilii
  • szczypta soli himalajskiej

 

Sos:

Przygotowanie 

Kaszę przepłucz na sicie, zalej wodą i pozostaw do namoczenia na noc.

Rano odlej wodę a kaszę umieść w rondelku, dodaj mleko, sól i ziarna wanilii. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Mieszaj często sprawdzając czy kasza nie przywiera do dna rondelka.

Ugotowaną i ciepłą kaszę zmiksuj w blenderze kielichowym, następnie przełóż do niewielkich kokilek wyłożonych folią spożywczą. Schładzaj w lodówce, najlepiej przez całą noc.

Sok pomarańczowy umieść w rondelku, podgrzewaj aż zredukuje się do gęstego syropu, wtedy dodaj miód i miechunkę.

Kokilki z panna cottą wymij z lodówki, odwróć do góry dnem i wyciągnij panna cottę, pozbądź się folii.

Panna cottę podawaj koniecznie z pysznym sosem (ciepłym lub zimnym).

 

Ręcznie rysowane przepis panna cotta Darmowych Wektorów

Pozostaw komentarz