Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Himalaya Triphala 60 kaps.

Producent: Himalaya
Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 8901138834272
Opis:
Triphala wspiera odnowę nabłonka wyścielającego przewód pokarmowy, a dzięki łagodnym właściwościom przeczyszczającym przyczynia się do efektywnego oczyszczenia jelita grubego, utrzymując go w dobrej kondycji i nie powodując bolesnych skurczów i podrażnienia. Likwiduje zaparcia, oczyszcza i tonizuje przewód pokarmowy. Odtruwa organizm i polepsza wchłanianie substancji odżywczych.
29,00 zł
0,48 zł za 1 szt

Triphala jest ajurwedyjską mieszanką trzech owoców:

1. Amla (Indyjski agrest) – działa głównie na płuca, żołądek, wątrobę i serce. Amla jest bogatym źródłem antyoksydantów, flawonoidów, karotenów. Jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C i ma jej 30 razy więcej niż cytrusy.

2. Haritaki (Harada) – ma sześć smaków, z przewagą gorzkiego, który związany jest z energią Vatta i żywiołem powietrza. Owoce są bogatym źródłem tanin, aminokwasów i fruktozy. Zawiera także kwas sukcynytowy i sitosterol. Badania wykazały jej działanie rozkurczowe, które skutkuje obniżeniem nadciśnienia tętniczego i redukuje bolesne skurcze jelit. Potwierdza to tradycyjne zastosowanie w schorzeniach serca i układu krążenia oraz chorobach spastycznych jelita grubego i cienkiego.

3. Bibhitaki (Beheda) – jest słodka, gorzka, cierpka, ściągająca i rozgrzewająca. Działa głównie na płuca, serce i wątrobę. Zawiera 35% olejów i 45% białek. Zawarty w niej olej linoleinowy jest głównym kwasem tłuszczowym związanym z podwyższeniem poziomu frakcji HDL („dobry” cholesterol), a obniżeniem frakcji LDL uważanej za czynnik ryzyka w powstawaniu choroby wieńcowej.

Działanie:

  •          likwiduje zaparcia, oczyszcza i tonizuje przewód pokarmowy,
  •          odtruwa organizm i polepsza wchłanianie substancji odżywczych,
  •          obniża podwyższone ciśnienie krwi,
  •          łagodzi pracę jelit w stanach zapalnych,
  •          skuteczna w zespole jelita drażliwego,
  •          uchyłkowatości jelita grubego i wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego,
  •          działa przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie,
  •          oczyszcza krew i usuwa toksyny z wątroby,
  •          pomaga w zwalczaniu nadwagi,
  •          pomaga w leczeniu tłuszczaków.

Masa netto: 60 kapsułek po 250 mg

Kraj pochodzenia: Indie

 

Triphala jest ajurwedyjską mieszanką trzech owoców:

1. Amla (Indyjski agrest) – działa głównie na płuca, żołądek, wątrobę i serce. Amla jest bogatym źródłem antyoksydantów, flawonoidów, karotenów. Jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy C i ma jej 30 razy więcej niż cytrusy.

2. Haritaki (Harada) – ma sześć smaków, z przewagą gorzkiego, który związany jest z energią Vatta i żywiołem powietrza. Owoce są bogatym źródłem tanin, aminokwasów i fruktozy. Zawiera także kwas sukcynytowy i sitosterol. Badania wykazały jej działanie rozkurczowe, które skutkuje obniżeniem nadciśnienia tętniczego i redukuje bolesne skurcze jelit. Potwierdza to tradycyjne zastosowanie w schorzeniach serca i układu krążenia oraz chorobach spastycznych jelita grubego i cienkiego.

3. Bibhitaki (Beheda) – jest słodka, gorzka, cierpka, ściągająca i rozgrzewająca. Działa głównie na płuca, serce i wątrobę. Zawiera 35% olejów i 45% białek. Zawarty w niej olej linoleinowy jest głównym kwasem tłuszczowym związanym z podwyższeniem poziomu frakcji HDL („dobry” cholesterol), a obniżeniem frakcji LDL uważanej za czynnik ryzyka w powstawaniu choroby wieńcowej.

Działanie:

  •          likwiduje zaparcia, oczyszcza i tonizuje przewód pokarmowy,
  •          odtruwa organizm i polepsza wchłanianie substancji odżywczych,
  •          obniża podwyższone ciśnienie krwi,
  •          łagodzi pracę jelit w stanach zapalnych,
  •          skuteczna w zespole jelita drażliwego,
  •          uchyłkowatości jelita grubego i wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego,
  •          działa przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie,
  •          oczyszcza krew i usuwa toksyny z wątroby,
  •          pomaga w zwalczaniu nadwagi,
  •          pomaga w leczeniu tłuszczaków.

Masa netto: 60 kapsułek po 250 mg

Kraj pochodzenia: Indie

 

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Kiedy i na co polecamywspomag prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego
SkładBehada (Bibhitaki), Harada (Haritaki) i Amla (Amalaki). Składnikami Triphala są sproszkowane owoce w całości lub ekstrakt z tych owoców.
Sposób użycia / dawkowanie1 tabletkę dwa razy dziennie w trakcie lub zaraz po posiłku. (lub według zaleceń lekarza)
PostaćKapsułki otwierane
Miara - wartość60
Miara - rodzajszt.
Sposób przechowywaniaW sposób niedostępny dla małych dzieci, W warunkach pokojowych
Przeciwwskazanianie stosować u dzieci do 12 lat, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Uwagi i ostrzeżeniaNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Osoby przyjmujące leki powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie używaj produktu jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do jego jakości i skontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*