Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 15 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Hepatica Reishi 90 kaps.

Producent: Hepatica
SKU: 5905279653405
Opis:
Reishi (Lakownica Lśniąca) jest grzybem bogatym w witaminy, błonnik, aminokwasy, a także triterpeny, fenole i polisacharydy. Określany jest mianem grzybka nieśmiertelności i długowieczności. Reishi znajduje się na pierwszym miejscu na liście 120 najskuteczniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym. Zawarty w suplemencie kwas L-askorbinowy zwiększa przyswajanie żelaza, przyczynia się do utrzymania odpowiedniego metabolizmu energetycznego, korzystnie oddziaływuje na funkcjonowanie układu nerwowego, psychikę, zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym.
36,00 zł

Grzyb reishi – działanie i właściwości

Grzyby reishi stanowią bogactwo cennych dla zdrowia składników aktywnych. Należą do nich m.in. związki polisacharydowe, np. alfa- i betaglukany, kumaryna i alkaloidy. Na szczególną uwagę zasługują komponenty steroidowe, które przypominają ludzkie hormony, w tym płciowe, wśród których można wyróżnić, np. kwas ganoderowy. Poza tym grzyby reishi zawierają witaminy i minerały, takie jak mangan, miedź, magnez, cynk, german oraz witaminy z grupy B i 17 aminokwasów. Właściwości tych wszystkich substancji powodują, że grzyb działa prozdrowotnie na ludzki organizm.

Wspomaganie układu odpornościowego

Reishi zawierają w składzie beta-glukan, który zwiększa ilość limfocytów T i makrofagów, a to przekłada się na poprawienie odporności organizmu. Dzięki temu warto spożywać grzyby reishi podczas okresu jesienno-zimowego, ale również w trakcie chemioterapii, kiedy organizm jest mocno osłabiony. Warto także poznać inne sposoby na wzmocnienie organizmu dorosłych.

Regulacja poziomu krwi

Ekstrakt z grzybów reishi obniża poziom glukozy we krwi, dzięki czemu może hamować enzym używany przez wątrobę do wytwarzania glukozy. Mogą także zapobiegać albo hamować postęp cukrzycowych powikłań nerkowych.

Profilaktyka chorób krążenia

Ze względu na zawartość triterpenidów, grzyby reishi obniżają ciśnienie tętnicze, ale także wykazują działanie przeciwagregacyjnie, dzięki czemu zapobiegają powstawaniu miażdżycy. Dzięki temu reishi są skutecznym środkiem w profilaktyce schorzeń układu krążenia.

Korzystny wpływ na łagodzenie alergii

Triterpenoidy wykazują także działanie przeciwhistaminowe. Blokują związki, które są mediatorami stanu zapalnego, przez co obniżają nasilenie alergii. To wpływa na wyciszenie nadreaktywnego systemu odpornościowego, co może wpływać zbawiennie na osoby z alergiami oraz chorobami autoimmunologicznymi. Grzyby reishi mogą okazać się zatem skuteczną alternatywą dla leków antyalergicznych.

Działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe

Polisacharydy, które obecne są w grzybie, wspierają układ immunologiczny w walce z wirusem Epsteina-Barra, który odpowiada za mononukleozę. Ponadto zawarte w nim kwasy ganoderowe, które wchodzą w skład Ganodermy, działają przeciwko wirusowi HIV, znacząco zmniejszając jego replikację.

Promowanie długowieczności

Spożywanie grzybów reishi poprawiać może zarówno jakość, jak i długość życia. Przez działanie modulujące oraz stymulujące funkcje układu odpornościowego, organizm staje się bardziej odporny na niekorzystne działanie czynników zewnętrznych.

Inne właściwości grzybów reishi:

  • łagodzenie objawów astmy oskrzelowej,
  • skutecznie wspomaga leczenie zapalenia oskrzeli,
  • wspomaganie walki z cukrzycą,
  • wspomaganie walki z chorobami neurodegeneracyjnymi,
  • ułatwianie zasypiania,
  • działanie antyoksydacyjne poprzez redukcję nadmiaru wolnych rodników.

Grzyb reishi – działanie i właściwości

Grzyby reishi stanowią bogactwo cennych dla zdrowia składników aktywnych. Należą do nich m.in. związki polisacharydowe, np. alfa- i betaglukany, kumaryna i alkaloidy. Na szczególną uwagę zasługują komponenty steroidowe, które przypominają ludzkie hormony, w tym płciowe, wśród których można wyróżnić, np. kwas ganoderowy. Poza tym grzyby reishi zawierają witaminy i minerały, takie jak mangan, miedź, magnez, cynk, german oraz witaminy z grupy B i 17 aminokwasów. Właściwości tych wszystkich substancji powodują, że grzyb działa prozdrowotnie na ludzki organizm.

Wspomaganie układu odpornościowego

Reishi zawierają w składzie beta-glukan, który zwiększa ilość limfocytów T i makrofagów, a to przekłada się na poprawienie odporności organizmu. Dzięki temu warto spożywać grzyby reishi podczas okresu jesienno-zimowego, ale również w trakcie chemioterapii, kiedy organizm jest mocno osłabiony. Warto także poznać inne sposoby na wzmocnienie organizmu dorosłych.

Regulacja poziomu krwi

Ekstrakt z grzybów reishi obniża poziom glukozy we krwi, dzięki czemu może hamować enzym używany przez wątrobę do wytwarzania glukozy. Mogą także zapobiegać albo hamować postęp cukrzycowych powikłań nerkowych.

Profilaktyka chorób krążenia

Ze względu na zawartość triterpenidów, grzyby reishi obniżają ciśnienie tętnicze, ale także wykazują działanie przeciwagregacyjnie, dzięki czemu zapobiegają powstawaniu miażdżycy. Dzięki temu reishi są skutecznym środkiem w profilaktyce schorzeń układu krążenia.

Korzystny wpływ na łagodzenie alergii

Triterpenoidy wykazują także działanie przeciwhistaminowe. Blokują związki, które są mediatorami stanu zapalnego, przez co obniżają nasilenie alergii. To wpływa na wyciszenie nadreaktywnego systemu odpornościowego, co może wpływać zbawiennie na osoby z alergiami oraz chorobami autoimmunologicznymi. Grzyby reishi mogą okazać się zatem skuteczną alternatywą dla leków antyalergicznych.

Działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe

Polisacharydy, które obecne są w grzybie, wspierają układ immunologiczny w walce z wirusem Epsteina-Barra, który odpowiada za mononukleozę. Ponadto zawarte w nim kwasy ganoderowe, które wchodzą w skład Ganodermy, działają przeciwko wirusowi HIV, znacząco zmniejszając jego replikację.

Promowanie długowieczności

Spożywanie grzybów reishi poprawiać może zarówno jakość, jak i długość życia. Przez działanie modulujące oraz stymulujące funkcje układu odpornościowego, organizm staje się bardziej odporny na niekorzystne działanie czynników zewnętrznych.

Inne właściwości grzybów reishi:

  • łagodzenie objawów astmy oskrzelowej,
  • skutecznie wspomaga leczenie zapalenia oskrzeli,
  • wspomaganie walki z cukrzycą,
  • wspomaganie walki z chorobami neurodegeneracyjnymi,
  • ułatwianie zasypiania,
  • działanie antyoksydacyjne poprzez redukcję nadmiaru wolnych rodników.
Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Składwyciąg z owocni grzybów reishi (Ganoderma lucidum) standaryzowany na zawartość min. 30% polisacharydów i 2% triterpenów, stabilizator – hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki).
Sposób użycia / dawkowanie1 kapsułka 2 razy dziennie.
Miara - wartość90
Miara - rodzajkaps.
Zawartość składników czynnych1 kapsułka zawiera 220 mg wyciągu z owocni grzybów reishi.
Uwagi i ostrzeżeniaNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik produktu. Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią.
Sposób przechowywaniaPrzechowywać w sposób niedostepny dla małych dzieci.
*
*
*
*