SKŁADNIKI
- ½ chleba bezglutenowego Pięć Przemian
- 500g śliwek
- 1 łyżka jagód maqui
- 1 łyżka jagód acai
- 2 łyżki cukru kokosowego
- Szczypta cynamonu
- Skórka otarta z ½ pomarańczy
- 100g serka kremowego (typu philadelphia)
- 2 łyżki płatków migdałów
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka miodu
PRZYGOTOWANIE
Kromki chleba podpiecz w piekarniku na złoty kolor
Na patelnię wsyp cukier kokosowy, dodaj przekrojone śliwki i wodę, podgrzewaj na średnim ogniu aż owoce zamienią się w powidła, wtedy ściągnij patelnię z ognia, dodaj jagody acai i maqui
Migdały podpraż na patelni
Kromki chleba posmaruj serkiem, oraz grubą warstwą powideł, całość posyp migdałami i odrobiną miodu.