Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Flos Nasiona Chia 200g

Producent: Flos
Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5905279799592
Opis:
Nasiona chia zawierają duże ilości błonnika, kwasów tłuszczowych omega-3, mnóstwo wysokiej jakości białka oraz kilka niezbędnych minerałów i przeciwutleniaczy. Dzięki swoim właściwościom mogą wpływać na pracę układu trawiennego, serca i układu krążenia. Ich regularne spożycie wpływa na poprawę kondycji skóry.
16,00 zł
8,00 zł za 100 g

Niepozorne ziarenka cechują się neutralnym smakiem i zapachem. Zanurzone w płynie (np. w mleku migdałowym) przyjmują jego smak i zapach. Dzięki temu można je dodawać praktycznie do wszystkiego - zup, sosów, zdrowych deserów czy smoothie.

Jakie właściwości posiadają nasiona chia? 

Nasiona chia w swoim składzie zawierają kwasy Omega-3 i kwasy Omega-6, które odgrywają szczególną rolę w prewencji chorób układu sercowo-naczyniowego. Cechują się także wysoką zawartością wapnia.

100 gram nasion chia zawiera 2 razy więcej wapnia, niż mieści się w szklance mleka. Nasiona są bogate w fosfor, który pomaga zachować zdrowe kości i zęby i cynk, który poprawia stan włosów i cery. Inne minerały, które znajdziemy w tych niepozornych ziarenkach to żelazo i magnez.

Nasiona chia bogate są w błonnik, który nie jest trawiony przez organizm, ale przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego (m.in. pomaga w zaparciach). Kiedy nasiona chia zostaną zalane wodą lub innym płynem, zaczynają pęcznieć (zwiększają swoją wagę nawet 10 - krotnie) i wytwarzają żel, który daje poczucie sytości, opóźnia trawienie węglowodanów i zwalcza napady wilczego głodu. Zjadając namoczone nasiona, dostarczamy organizmowi więcej wody, a tym samym, przyczyniamy się do nawilżenia tkanek.

Niepozorne ziarenka cechują się neutralnym smakiem i zapachem. Zanurzone w płynie (np. w mleku migdałowym) przyjmują jego smak i zapach. Dzięki temu można je dodawać praktycznie do wszystkiego - zup, sosów, zdrowych deserów czy smoothie.

Jakie właściwości posiadają nasiona chia? 

Nasiona chia w swoim składzie zawierają kwasy Omega-3 i kwasy Omega-6, które odgrywają szczególną rolę w prewencji chorób układu sercowo-naczyniowego. Cechują się także wysoką zawartością wapnia.

100 gram nasion chia zawiera 2 razy więcej wapnia, niż mieści się w szklance mleka. Nasiona są bogate w fosfor, który pomaga zachować zdrowe kości i zęby i cynk, który poprawia stan włosów i cery. Inne minerały, które znajdziemy w tych niepozornych ziarenkach to żelazo i magnez.

Nasiona chia bogate są w błonnik, który nie jest trawiony przez organizm, ale przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego (m.in. pomaga w zaparciach). Kiedy nasiona chia zostaną zalane wodą lub innym płynem, zaczynają pęcznieć (zwiększają swoją wagę nawet 10 - krotnie) i wytwarzają żel, który daje poczucie sytości, opóźnia trawienie węglowodanów i zwalcza napady wilczego głodu. Zjadając namoczone nasiona, dostarczamy organizmowi więcej wody, a tym samym, przyczyniamy się do nawilżenia tkanek.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Uwagi i ostrzeżeniaDzienne spożycie nasion chia nie może przekroczyć 15 g.
Sposób użycia / dawkowaniestosować w całości lub w postacji zmielonej jako dodatek do różnych potraw. Nasiona chia stanowią świetny dodatek do pieczenia chleba.
Składnasiona chia syn. nasiona szałwii hiszpańskiej.
Miara - wartość200 g.
Miara - rodzajg
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*