Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Farmvit Morwa biała owoc 100g

Producent: Farmvit
Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5903111666941
Opis:
Owoce morwy białej zawierają aż do 20% cukrów - głównie glukozę, maltozę, sacharozę i fruktozę; ponadto kwasy organiczne - cytrynowy i jabłkowy oraz olejek lotny. Ze względu na tak dużą zawartość łatwo przyswajalnych cukrów, ludność zamieszkująca Himalaje suszy owoce, miele na mąkę i używa jako dodatku do potraw. Natomiast suszone owoce zabierane są tam w dalekie podróże jako pożywienie wzmacniające i regenerujące siły.
9,00 zł
9,00 zł za 100 g

Dobroczynne działanie i właściwości lecznicze morwy białej na organizm człowieka są znane od dawna – stosowana była już wieki temu w tradycyjnej medycynie chińskiej. Obecnie wykorzystuje się zarówno liście morwy, jak i jej świeże lub suszone owoce. Mają one różne właściwości lecznicze, dzięki czemu roślina ma bardzo szerokie zastosowanie.

Morwa biała od dawna wykorzystywana była w medycynie, a suszone owoce morwy białej – będące źródłem przyswajalnych cukrów – służyły jako odżywki dodające energii podczas męczących wypraw. Działanie owoców morwy białej jest godne uwagi. Były one spożywane w przypadku zaburzeń widzenia, obrzęków oraz przy nadciśnieniu. Natomiast ludność zamieszkująca Azję – Tadżykowie – wykorzystywała proszek z morwy białej jako naturalny środek do barwienia i słodzenia dań. Morwę można jeść w formie zarówno świeżej, jak i suszonej; dodatkowo przetwarza się ją na soki, dżemy, marmolady oraz galaretki. 

Dobroczynne działanie i właściwości lecznicze morwy białej na organizm człowieka są znane od dawna – stosowana była już wieki temu w tradycyjnej medycynie chińskiej. Obecnie wykorzystuje się zarówno liście morwy, jak i jej świeże lub suszone owoce. Mają one różne właściwości lecznicze, dzięki czemu roślina ma bardzo szerokie zastosowanie.

Morwa biała od dawna wykorzystywana była w medycynie, a suszone owoce morwy białej – będące źródłem przyswajalnych cukrów – służyły jako odżywki dodające energii podczas męczących wypraw. Działanie owoców morwy białej jest godne uwagi. Były one spożywane w przypadku zaburzeń widzenia, obrzęków oraz przy nadciśnieniu. Natomiast ludność zamieszkująca Azję – Tadżykowie – wykorzystywała proszek z morwy białej jako naturalny środek do barwienia i słodzenia dań. Morwę można jeść w formie zarówno świeżej, jak i suszonej; dodatkowo przetwarza się ją na soki, dżemy, marmolady oraz galaretki. 

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Skład100 % owocu morwy białej.
Sposób użycia / dawkowaniezjadać w zastępstwie słodyczy, dodawać do ciast.
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Miara - wartość100 g.
Miara - rodzajg
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*