Czy wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookies?
Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.
Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.
Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.
Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.
Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie
Dostawa od 14 zł
tel. +48 533 679 793
Kozieradka ma mocno klonowy smak. Charakteryzuje się silnym, korzennym, gorzko-słodkim zapachem. Mielona wchodzi w skład wielu mieszanek przyprawowych. Stosowana jest do potraw duszonych, gulaszów, ryb, sosów oraz do posypywania potraw smażonych. Dodaje smaku zielonej fasoli, kalafiorowi i sosom do sałaty.
Kozieradka mielona ze względu na intensywny aromat, smak i żółty kolor jest bardzo chętnie i powszechnie stosowana w codziennej kuchni jako składnik marynat do mięs (kurczak, wołowina, cielęcina), ryb (tuńczyk, makrela), dressingów, sosów (np. chutney z ananasem), past i potraw z roślin strączkowych (np. Falafele).