Menu
Szukaj
Filters
Zamknij
Zamknij

Fabijańscy Makaron muszla z zielonego groszku 250g

Makaron bezglutenowy z zielonego groszku w kształcie muszelek charakteryzuje się pięknym zielonym kolorem.
SKU: 5902811251051
Dostępność: Brak w magazynie
16,00 zł
Produkt na zamówienie - skontaktuj się ze sklepem:

Zielony groszek – to jedna z najstarszych roślin uprawnych. Jest jednym z nielicznej grupy strączków, których ziarna można spożywać na surowo. Wielu z nas pamięta wspaniały smak zielonych kulek wyjadanych prosto ze strączka na ogródku u babci, czy mamy. Ma słodki, kremowy smak, podobnie jak jego strączkowe łupiny, które również po obraniu z błonek chrupaliśmy za dzieciaka.

Makaron z zielonego groszku to ogromne źródło wielu witamin

i minerałów. Znajdziemy w nim m.in:

  • Tiaminę (B1) – odpowiedzialną za utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego;
  • Potas - wspomagający w prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz mięśni;
  • Magnez – zmniejszający uczucie zmęczenia oraz pomagający w prawidłowej syntezie białka;
  • Fosfor – pomagający w utrzymaniu zdrowych kości;
  • Żelazo – wspierające prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Składniki: ekologiczna mąka z zielonego groszku, woda źródlana ze źródła Kapella w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.

Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie pozostaje po wysuszeniu w makaronie.

Wartość odżywcza w 100g: 

- Wartość energetyczna: 1388kJ/329kcal**

- Tłuszcz: 2,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g

- Węglowodany: 48,0g w tym cukry: 2,9g

- Błonnik: 16,0g

- Białko: 22,0g

- Sól: 0,0g

- Fosfor: 185mg (26% RWS)

- Tiamina (wit. B1): 0,27mg (25% RWS)

- Żelazo: 3,2mg (23% RWS)

- Magnez: 56,9mg (15% RWS)

Informacja o alergenach: produkt nie zawiera glutenu.

Zielony groszek – to jedna z najstarszych roślin uprawnych. Jest jednym z nielicznej grupy strączków, których ziarna można spożywać na surowo. Wielu z nas pamięta wspaniały smak zielonych kulek wyjadanych prosto ze strączka na ogródku u babci, czy mamy. Ma słodki, kremowy smak, podobnie jak jego strączkowe łupiny, które również po obraniu z błonek chrupaliśmy za dzieciaka.

Makaron z zielonego groszku to ogromne źródło wielu witamin

i minerałów. Znajdziemy w nim m.in:

  • Tiaminę (B1) – odpowiedzialną za utrzymanie prawidłowego metabolizmu energetycznego;
  • Potas - wspomagający w prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego oraz mięśni;
  • Magnez – zmniejszający uczucie zmęczenia oraz pomagający w prawidłowej syntezie białka;
  • Fosfor – pomagający w utrzymaniu zdrowych kości;
  • Żelazo – wspierające prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Składniki: ekologiczna mąka z zielonego groszku, woda źródlana ze źródła Kapella w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.

Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie pozostaje po wysuszeniu w makaronie.

Wartość odżywcza w 100g: 

- Wartość energetyczna: 1388kJ/329kcal**

- Tłuszcz: 2,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2g

- Węglowodany: 48,0g w tym cukry: 2,9g

- Błonnik: 16,0g

- Białko: 22,0g

- Sól: 0,0g

- Fosfor: 185mg (26% RWS)

- Tiamina (wit. B1): 0,27mg (25% RWS)

- Żelazo: 3,2mg (23% RWS)

- Magnez: 56,9mg (15% RWS)

Informacja o alergenach: produkt nie zawiera glutenu.

Napisz własną recenzję produktu
  • Zły
  • Doskonały