Darmowa dostawa od 500 zł

Dostawa od 12 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Energy Olejek Sacha Inchi 100 ml

Producent: Energy
Dostępność: W magazynie
SKU: 8594069933598
Opis:
Organic Sacha Inchi. Terapeutyczny olej z peruwiańskiego regionu Ameryki Południowej. Zawiera znaczne ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3,6,9 o wysokiej wchłanialności.
76,00 zł

Olej sacha inchi był pilnie strzeżoną tajemnicą urody i długowieczności Inków. Owoce Sacha inchi zyskały uznanie jako odkryte na nowo „super-foods” – zawierają rzadkie i cenne dla człowieka składniki odżywcze i niezbędne kwasy tłuszczowe. Olej z owoców inchi jest bogaty w NNKT omega-3, pod tym względem porównywać go można tylko z olejem lnianym i perilla. Od tysiącleci był używany jako remedium na wszelkie problemy zdrowotne. Pełnił również rolę kosmetyku i leku – od podrażnień i poparzeń po suchość, alergie i trądzik.

Właściwości:

  • skutecznie nawilża i jest bezpieczny w pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci
  • jest polecany w zakresie profilaktyki i regeneracji blizn i rozstępów
  • odżywia i odnawia po ekspozycji na promienie słoneczne i trudne warunki klimatyczne
  • korzystnie wpływa na jędrność i napięcie skóry dojrzałej
  • stanowi świetną kurację dla włosów suchych, zniszczonych i farbowanych, jednocześnie dbając o skórę głowy
  • pielęgnuje skórę dotkniętą dermatozami, atopowym zapaleniem skóry, łojotokowym zapaleniem skóry, łuszczycą
  • łagodzi zmiany trądzikowe i przyspiesza gojenie się niedoskonałości
  • zwiększa efektywność kuracji przeciw cellulitowi

W oleju dominują NNKT omega-3 (ok. 51%) o silnym działaniu przeciwzapalnym i regenerującym. Wysoka zawartość NNKT omega-6 (33%) zapobiega utracie wody z naskórka, działa łagodząco na skórę podrażnioną i zmiękczająco na jej szorstkie partie. Bardzo wysokie stężenie naturalnych tokoferoli – czyli witaminy E, znanej jako witamina zdrowia i młodości oraz karotenoidów – witaminy A dodatkowo pobudza regenerację i odnowę skóry i gojenie się niedoskonałości. Niska zawartość kwasu oleinowego omega-9 (ok. 9%) i kwasów nasyconych (do 7%) sprawia, że olej jest bezpieczny w stosowaniu w przypadku skóry trądzikowej i dotykanej nawracającymi infekcjami.

Olej sacha inchi był pilnie strzeżoną tajemnicą urody i długowieczności Inków. Owoce Sacha inchi zyskały uznanie jako odkryte na nowo „super-foods” – zawierają rzadkie i cenne dla człowieka składniki odżywcze i niezbędne kwasy tłuszczowe. Olej z owoców inchi jest bogaty w NNKT omega-3, pod tym względem porównywać go można tylko z olejem lnianym i perilla. Od tysiącleci był używany jako remedium na wszelkie problemy zdrowotne. Pełnił również rolę kosmetyku i leku – od podrażnień i poparzeń po suchość, alergie i trądzik.

Właściwości:

  • skutecznie nawilża i jest bezpieczny w pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci
  • jest polecany w zakresie profilaktyki i regeneracji blizn i rozstępów
  • odżywia i odnawia po ekspozycji na promienie słoneczne i trudne warunki klimatyczne
  • korzystnie wpływa na jędrność i napięcie skóry dojrzałej
  • stanowi świetną kurację dla włosów suchych, zniszczonych i farbowanych, jednocześnie dbając o skórę głowy
  • pielęgnuje skórę dotkniętą dermatozami, atopowym zapaleniem skóry, łojotokowym zapaleniem skóry, łuszczycą
  • łagodzi zmiany trądzikowe i przyspiesza gojenie się niedoskonałości
  • zwiększa efektywność kuracji przeciw cellulitowi

W oleju dominują NNKT omega-3 (ok. 51%) o silnym działaniu przeciwzapalnym i regenerującym. Wysoka zawartość NNKT omega-6 (33%) zapobiega utracie wody z naskórka, działa łagodząco na skórę podrażnioną i zmiękczająco na jej szorstkie partie. Bardzo wysokie stężenie naturalnych tokoferoli – czyli witaminy E, znanej jako witamina zdrowia i młodości oraz karotenoidów – witaminy A dodatkowo pobudza regenerację i odnowę skóry i gojenie się niedoskonałości. Niska zawartość kwasu oleinowego omega-9 (ok. 9%) i kwasów nasyconych (do 7%) sprawia, że olej jest bezpieczny w stosowaniu w przypadku skóry trądzikowej i dotykanej nawracającymi infekcjami.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
SkładOlej z nasion Sacha Inchi 100%
Sposób użycia / dawkowanie1 łyżeczka od herbaty dziennie.Najlepiej rano na czczo lub w ciągu dnia jako dodatek dania na zimno. Stosować przez 3 tygodnie,po tym okresie należy zrobić 7 dni przerwy. (lub według zaleceń lekarza)
PostaćPłyn
Miara - wartość100
Miara - rodzajml
Zawartość składników czynnychOlej z nasion Sacha Inchi 100%
Sposób przechowywaniaW sposób niedostępny dla małych dzieci, W chłodnym i ciemnym miejscu
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu, Zaleca się zwiększenie przyjmowania płynów.
Uwagi i ostrzeżeniaNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Osoby przyjmujące leki powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie używaj produktu jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do jego jakości i skontaktuj się ze sprzedawcą lub producentem. Nie pić bezpośrednio z butelki.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*