SKŁADNIKI na 4 porcje:
Masa:
- 200 g mielonego sera
- 100 g serka mascarpone
- 300 ml śmietanki kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka jagód acai PURELLA
Spód:
- 150 g herbatników kakaowych
- 4 łyżki kruszonego kakao PURELLA
- 1 garść miechunki PURELLA
- 1 garść jagód goji PURELLA
PRZYGOTOWANIE
- Śmietankę ubij na sztywno.
- Ser biały wymieszaj z mascarpone i cukrem pudrem oraz jagodami acai.
- Dodaj 2/3 ubitej śmietanki, wymieszaj.
- Herbatniki pokrusz, wymieszaj z kakao, „spód” umieść na dnie szklanek.
- Następnie nałóż warstwę serową, przykryj ją łyżką bitej śmietany
- Na wierzchu posyp serniczki miechunką i jagodami goji.
Serdecznie Pozdrawiamy Sklep Od Natury