Olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się naturalnie pięknym, typowym dla kokosa, smakiem i zapachem (dla odróżnienia postac rafinowana jest praktycznie bezwonna). Można go używać do smarowania pieczywa i pieczenia, bardzo dobrze sprawdza się również do smażenia. Ponadto na jego bazie można przyrządzać ciasta, torty i czekoladowe desery. Ceniony również jako naturalny kosmetyk.
Olej kokosowy jest uważany za jeden z najzdrowszych na świecie. Olej kokosowy cieszy się uznaniem zarówno ze względu na pozytywny wpływ na nasze zdrowie, jak i wygląd. Najbardziej znany jest ze swoich właściwości odchudzających.
Olej kokosowy to tłuszcz roślinny, otrzymywany z miąższu orzechów palmy kokosowej. Olej kokosowy ma białą barwę, topnieje w temperaturze 20-28ᐤC, dlatego przechowywany w temperaturze pokojowej ma zwykle półpłynną konsystencję.
Olej kokosowy ma szerokie zastosowanie. Używany jest w kuchni do smażenia, wyrobu ciast, jest składnikiem margaryn i czekolady. Jest też używany w przemyśle chemicznym i kosmetycznym.
Skład: Olej kokosowy* tłoczony na zimno 100%
*Produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.
Masa netto: 230 ml