Prawdziwy „miód na serce”
Ovobiovita® CorCordium to suplement diety nowej generacji. Jest oparty o unikatową technologię i recepturę stworzoną przez polskich naukowców – prof. dra hab. Tadeusza Trziszkę oraz dra Henryka Różańskiego. Preparat zawiera starannie wyselekcjonowane maceraty roślinne, ovofosfolipidy, makro- i mikroelementy oraz witaminy, łagodzące symptomy związane z dolegliwościami ze strony układu krążenia. Wspomaga prawidłową funkcję serca.
Źródło bezcennych składników odżywczych
Wszystkie składniki zawarte w Ovobiovita® CorCordium \wykazują silne działanie kardioprotekcyjne regulujące i wspomagające układ sercowo-naczyniowy. Ponadto ovofosfolipidy wykazują aktywność hepatoprotekcyjną (działanie ochronne na wątrobę) oraz prokognitywne (wpływają na procesy poznawcze i pamięć). Zastosowane w preparacie Ovobiovita® CorCordium maceraty roślinne stanowią doskonałe źródło rutyny (głóg, gryka) silnego przeciwutleniacza oraz substancji wykazującej zdolność do uszczelniania naczyń krwionośnych. Jednocześnie rutyna ma działanie synergiczne z witaminą C, a także poprawia jej biodostępność.
Wspomaga układ sercowo – naczyniowy
Wykorzystany w kompozycji magnez w formie cytrynianu charakteryzuje się najwyższą biodostępnością w porównaniu z jego innymi formami. Witamina C z kwasem galusowym wykazuje znaczny efekt addytywny w zdolności do zmiatania wolnych rodników. Dodatkowo zastosowana mieszanina witaminy C i E wykazuje synergistyczne działanie ukierunkowane na zahamowanie peroksydacji lipidów (produkty reakcji utleniania lipidów często są katalizatorami zmian miażdżycowych, sercowo naczyniowych, a nawet nowotworów). Cynk i selen to dwa pierwiastki śladowe, które odgrywają kluczową rolę w wielu procesach życiowych w tym: syntezie białek, ochronie przed uszkodzeniami wywołanymi reaktywnymi formami tlenu i infekcjami.