Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

Brown House - Kapha Dosha balance 50g

Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5904238829011
Opis:
Ajurwedyjska herbatka ziołowa dla doszy Kapha pozytywnie wpływa na zdrowie fizyczne oraz psychiczne. Orzeźwia, pobudza i wzmacnia organizm. Niweluje senność oraz złe samopoczucie. Odpowiednia dla osób z nadwagą, o spokojnym usposobieniu.
31,00 zł
62,00 zł za 100 g

Herbatka ajurwedyjska KAPHA to unikalna kompozycja ziół ajurwedyjskich, stosowanych od tysiącleci. Ma za zadanie obniżyć poziom KAPHA w ciele i umyśle, czyli doszy, która z natury jest powolna, ciężka i wykazuje cechy lepkości i wilgoci. Dla doszy KAPHA idealne będą, więc zioła, które ją pobudzą, wprawią w ruch wszelkie płyny ustrojowe, a także obniżą poziom tkanki tłuszczowej.
Herbatka działa rozgrzewająco i redukująco na nadmiar poziomu KAPHA w ciele, a także poprawia nastrój i stymuluje do działania.

SKŁADNIKI ORAZ DZIAŁANIE

  • IMBIR, który w Ajurwedzie jest niezwykle cenioną rośliną, ma smak ostry, a więc idealnie nadaje się dla KAPHA. W jej przypadku wykazuje działanie wysuszające i stymulujące powolne trawienie KAPHY. Dodatkowo działa wykrztuśnie, co w przypadku doszy KAPHA ma duże znaczenie ze względu na naturalną skłonność do tworzenia się śluzu.
  • Korzeń LUKRECJI w przypadku doszy KAPHA działa wykrztuśnie i eliminuje nadmiar wilgoci z górnych dróg oddechowych, czyli z miejsc naturalnej siedziby doszy KAPHA. Dzięki czemu likwiduje ociężałość osób o tym typie konstytucyjnym.
  • Gorzko-ostry smak TRAWY CYTRYNOWEJ to kombinacja szczególnie regulująca poziom KAPHA w ciele i umyśle. Z jednej strony działa pobudzająco, czyli popadającą w marazm doszę KAPHA lekko rozrusza, a z drugiej strony zniweluje poczucie napięcia i złagodzi objawy depresji.
  • ANYŻ to świetna propozycja dla osób, których trawienie jest powolne i nieregularne. KAPHA odczuje korzyść z jego stosowania również w przypadku chęci usunięcia nadmiaru wilgoci z organizmu, a także w przypadku przeziębień i dolegliwości ze strony układu pokarmowego.
  • CYNAMONOWIEC ma smak ostro-słodki, a działanie rozgrzewające, jest, więc idealną rośliną regulującą poziom KAPHA. Działa harmonizująco na układ krążenia i jest skutecznym środkiem wykrztuśnym i napotnym. Pobudza ogień trawienny (AGNI) i niweluje poziom cukru we krwi.
  • KOLENDRA ma działanie pobudzające na doszę KAPHA i stymulujące ją do działania. Jest trójdoszowa, co oznacza, że mogą ją stosować wszystkie konstytucje, a na każdą z nich będzie oddziaływać inaczej. W przypadku osób typu KAPHA dodatkowo odznacza się działaniem napotnym i regulującym trawienie.
  • Dodatek OLEJKU CYTRYNOWEGO jest nieprzypadkowy. Jego pobudzające działanie idealnie „ruszy” KAPHĘ z miejsca i pobudzi do działania. Dodatkowo wspomoże proces spalania tkanki tłuszczowej.
  • WERBENA znana jest ze swojego pozytywnego działania na układ oddechowy. Działa wykrztuśnie i osłonowo na drogi oddechowe. Świetnie sprawdzi się w stanach obniżonego nastroju u osób o konstytucji KAPHA.
  • CZARNY PIEPRZ to jedno z najlepszych roślin dla doszy KAPHA, gdyż jego ostry smak działa silnie pobudzająco i redukująco. Ciężka i wilgotna z natury KAPHA potrzebuje ruchu, a czarny pieprz poprawia krążenie krwi i limfy oraz pobudza trawienie.
  • KARDAMON, aromatyczna roślina o działaniu poprawiającym trawienie, to idealna propozycja dla KAPHY, również ze względu na działanie redukujące nadmiar wilgoci, do której gromadzenia KAPHA ma naturalną skłonność. Łagodzi objawy alergii oraz sezonowego przeziębienia.

Herbatka ajurwedyjska KAPHA to unikalna kompozycja ziół ajurwedyjskich, stosowanych od tysiącleci. Ma za zadanie obniżyć poziom KAPHA w ciele i umyśle, czyli doszy, która z natury jest powolna, ciężka i wykazuje cechy lepkości i wilgoci. Dla doszy KAPHA idealne będą, więc zioła, które ją pobudzą, wprawią w ruch wszelkie płyny ustrojowe, a także obniżą poziom tkanki tłuszczowej.
Herbatka działa rozgrzewająco i redukująco na nadmiar poziomu KAPHA w ciele, a także poprawia nastrój i stymuluje do działania.

SKŁADNIKI ORAZ DZIAŁANIE

  • IMBIR, który w Ajurwedzie jest niezwykle cenioną rośliną, ma smak ostry, a więc idealnie nadaje się dla KAPHA. W jej przypadku wykazuje działanie wysuszające i stymulujące powolne trawienie KAPHY. Dodatkowo działa wykrztuśnie, co w przypadku doszy KAPHA ma duże znaczenie ze względu na naturalną skłonność do tworzenia się śluzu.
  • Korzeń LUKRECJI w przypadku doszy KAPHA działa wykrztuśnie i eliminuje nadmiar wilgoci z górnych dróg oddechowych, czyli z miejsc naturalnej siedziby doszy KAPHA. Dzięki czemu likwiduje ociężałość osób o tym typie konstytucyjnym.
  • Gorzko-ostry smak TRAWY CYTRYNOWEJ to kombinacja szczególnie regulująca poziom KAPHA w ciele i umyśle. Z jednej strony działa pobudzająco, czyli popadającą w marazm doszę KAPHA lekko rozrusza, a z drugiej strony zniweluje poczucie napięcia i złagodzi objawy depresji.
  • ANYŻ to świetna propozycja dla osób, których trawienie jest powolne i nieregularne. KAPHA odczuje korzyść z jego stosowania również w przypadku chęci usunięcia nadmiaru wilgoci z organizmu, a także w przypadku przeziębień i dolegliwości ze strony układu pokarmowego.
  • CYNAMONOWIEC ma smak ostro-słodki, a działanie rozgrzewające, jest, więc idealną rośliną regulującą poziom KAPHA. Działa harmonizująco na układ krążenia i jest skutecznym środkiem wykrztuśnym i napotnym. Pobudza ogień trawienny (AGNI) i niweluje poziom cukru we krwi.
  • KOLENDRA ma działanie pobudzające na doszę KAPHA i stymulujące ją do działania. Jest trójdoszowa, co oznacza, że mogą ją stosować wszystkie konstytucje, a na każdą z nich będzie oddziaływać inaczej. W przypadku osób typu KAPHA dodatkowo odznacza się działaniem napotnym i regulującym trawienie.
  • Dodatek OLEJKU CYTRYNOWEGO jest nieprzypadkowy. Jego pobudzające działanie idealnie „ruszy” KAPHĘ z miejsca i pobudzi do działania. Dodatkowo wspomoże proces spalania tkanki tłuszczowej.
  • WERBENA znana jest ze swojego pozytywnego działania na układ oddechowy. Działa wykrztuśnie i osłonowo na drogi oddechowe. Świetnie sprawdzi się w stanach obniżonego nastroju u osób o konstytucji KAPHA.
  • CZARNY PIEPRZ to jedno z najlepszych roślin dla doszy KAPHA, gdyż jego ostry smak działa silnie pobudzająco i redukująco. Ciężka i wilgotna z natury KAPHA potrzebuje ruchu, a czarny pieprz poprawia krążenie krwi i limfy oraz pobudza trawienie.
  • KARDAMON, aromatyczna roślina o działaniu poprawiającym trawienie, to idealna propozycja dla KAPHY, również ze względu na działanie redukujące nadmiar wilgoci, do której gromadzenia KAPHA ma naturalną skłonność. Łagodzi objawy alergii oraz sezonowego przeziębienia.
Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
PostaćSusz
Sposób użycia / dawkowanie1-2 łyżeczki parzyć w 200 ml przez 10-15 minut w 100*.
Składkorzeń imbiru, korzeń lukrecji, trawa cytrynowa, anyż, kawałki cynamonowca, kolendra, olejek cytrynowy, werbena, czarny pieprz, kardamon.
Miara - wartość50 g.
Miara - rodzajg
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*