Menu
Szukaj
Filters
Zamknij
Zamknij

Ciasteczka jaglane z rabarbarem

Ciasteczka jaglane z rabarbarem

Ciasteczka jaglane z rabarbarem


- 2 szklanki ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej

- 1 łyżka jagód Goji

- 2 łyżki wiórków kokosowych

- 6 suszonych moreli

- 1 łyżeczka mielonego cynamonu

- ½ szklanki mleka sojowego o smaku waniliowym

- 2 cienkie łodygi rabarbaru

- 4 łyżki ksylitolu lub cukru trzcinowego

- rabarbar

Do garnka włożyć kaszę, jagody, wiórki, cynamon i mleko. Podgrzać, często mieszając, aż składniki się połączą. Zdjąć z ognia i zmiksować. Powinna powstać dość zwarta i kleista masa. Jeśli nie jest dość spójna, wsypać jeszcze trochę kaszy. Do masy dodać pokrojone w drobną kostkę morele, wymieszać dokładnie. Z masy formować niewielkie kulki z wgłębieniem po środku i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rabarbar pokroić w plasterki, Włożyć do garnka, posypać ksylitolem lub cukrem i podsmażyć na dość silnym ogniu przez ok. 3-4 minuty, tak by rabarbar się nie rozpadł. Kawałki rabarbaru ułożyć na ciasteczkach. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i piec ok. 25 minut.

Pozostaw komentarz