SOCZEWICA BRĄZOWA BIO
Ekologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.
Masa netto: 500 g
Składniki: Soczewica brązowa* 100%
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Kraj pochodzenia: Turcja
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1241 kJ/ 296 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
Węglowodany: 30 g
- w tym cukry: 2,0 g
Białko: 26 g
Sól: 0,02 g