Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

BioPlanet Ryż Czerwony pełnoziarnisty 500g

Producent: BioPlanet
Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5902983782742
Opis:
Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go głównie do wykwintnych potraw oraz deserów z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się również do sałatek.
16,00 zł
3,20 zł za 100 g

Ryż czerwony ma charakterystyczny, delikatnie orzechowy aromat i lekko słodkawy posmak, dzięki czemu urozmaica walory smakowe posiłków. Jest na tyle uniwersalny, że można go jeść na zimno i na ciepło, zarówno na słodko, jak i w wersjach wytrawnych.

Doskonale komponuje się z warzywami i mięsem czy rybami. Można go dodawać do deserów, sałatek i dań obiadowych, a także zapiekanek. Aby ryż czerwony dobrze smakował i dostarczał optymalnej ilości składników odżywczych, należy go odpowiednio przygotować.

 

Czerwony ryż skutecznie obniża w ludzkim organizmie poziom cholesterolu, którego nadmiar może prowadzić do poważnych chorób jak miażdżyca, choroba wieńcowa, a w konsekwencji zawał serca czy udar mózgu.

Jak to się dzieje, że czerwony ryż ma pozytywny wpływ na cholesterol? Zawdzięcza on swą właściwość monakolinie K, która powstaje w trakcie jego fermentacji z udziałem grzybów Monascus purpureus. Na drodze tego procesu powstają drożdże z czerwonego ryżu będące składnikiem wielu preparatów farmakologicznych. Preparaty takie mają pozytywne działanie na pracę serca i są zalecane w profilaktyce chorób układu krążenia.

Wyciąg z czerwonego ryżu jest powszechnie dostępny, oferuje go każda dobrze zaopatrzona apteka. Ekstrakt zawierający fermentowany czerwony ryż to najczęściej suplement diety w formie tabletek lub kapsułek.

Ryż czerwony ma charakterystyczny, delikatnie orzechowy aromat i lekko słodkawy posmak, dzięki czemu urozmaica walory smakowe posiłków. Jest na tyle uniwersalny, że można go jeść na zimno i na ciepło, zarówno na słodko, jak i w wersjach wytrawnych.

Doskonale komponuje się z warzywami i mięsem czy rybami. Można go dodawać do deserów, sałatek i dań obiadowych, a także zapiekanek. Aby ryż czerwony dobrze smakował i dostarczał optymalnej ilości składników odżywczych, należy go odpowiednio przygotować.

 

Czerwony ryż skutecznie obniża w ludzkim organizmie poziom cholesterolu, którego nadmiar może prowadzić do poważnych chorób jak miażdżyca, choroba wieńcowa, a w konsekwencji zawał serca czy udar mózgu.

Jak to się dzieje, że czerwony ryż ma pozytywny wpływ na cholesterol? Zawdzięcza on swą właściwość monakolinie K, która powstaje w trakcie jego fermentacji z udziałem grzybów Monascus purpureus. Na drodze tego procesu powstają drożdże z czerwonego ryżu będące składnikiem wielu preparatów farmakologicznych. Preparaty takie mają pozytywne działanie na pracę serca i są zalecane w profilaktyce chorób układu krążenia.

Wyciąg z czerwonego ryżu jest powszechnie dostępny, oferuje go każda dobrze zaopatrzona apteka. Ekstrakt zawierający fermentowany czerwony ryż to najczęściej suplement diety w formie tabletek lub kapsułek.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
PrzeciwwskazaniaNadwrażliwość lub uczulenie na składniki preparatu
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Sposób użycia / dawkowanieuprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min.
Składryż czerwony pełnoziarnisty 100% (certyfikowany składnik ekologiczny).
Miara - rodzajg
Miara - wartość500 g.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*