Płatki Owsiane Górskie to zgniecione całe ziarna owsa, które są nie tylko zdrowe i pożywne, również doskonale smakują.
Węglowodany złożone, które są zawarte w owsiance stanowią bardzo ważny element diety osób aktywnych fizycznie. Powolne uwalnianie się ich z organizmu zapewni dużą dawkę dobrej energii na cały trening.
Z płatków można sporządzić owsianki, zupy mleczne z dodatkiem mleka krowiego lub roślinnego, ewentualnie na bazie wody. Płatki można dodawać także do jogurtów, kefirów i koktajli, a dla urozmaicenia smaku można dorzucić owoce, orzechy, bakalie itp. Płatki owsiane nadają się nie tylko do wykonania porannej owsianki. Sprawdzą się też jako forma panierki, składnik kruszonki na ciasto czy też podstawowy produkt do wytworzenia mleka roślinnego.
Płatki owsiane znalazły swoje zastosowanie w pieczeniu różnego rodzaju ciast, ciasteczkach, naleśnikach (w formie zmielonej na mąkę), wykorzystywane do pieczenia pieczywa, a także w kosmetyce, jako baza peelingu, maseczek.