Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 12 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

BioPlanet Orzechy włoskie 100g

Dostępność: W magazynie
SKU: 5907814665003
Opis:
Orzechy włoskie należą do pokarmów, które na stałe powinny zagościć w codziennym jadłospisie. Doceniane są nie tylko z uwagi na walory smakowe, ale głównie za sprawą właściwości odżywczych i prozdrowotnych. Często podkreśla się, że swoim wyglądem przypominają mózg. Jak się okazuje, porównanie to jest bardzo trafne, ponieważ orzechy włoskie dla mózgu stanowią świetny pokarm.
14,00 zł

Cenne właściwości orzechów włoskich są zasługą bogactwa witamin, składników mineralnych i niezbędnych tłuszczów, których ten surowiec posiada naprawdę sporo. Większość z nich stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, m.in. należący do omega-3 kwas alfa-linolenowy (ALA). Orzechy włoskie zawierają go najwięcej spośród wszystkich innych rodzajów orzechów, a jak wykazały badania ALA posiada udowodnione działanie przeciwzapalne. Poza tym, podobnie jak np. sok z granatu. orzechy włoskie stanowią bogate źródło związków o działaniu antyoksydacyjnym. Zawierają m.in. kwasy fenolowe, flawonoidy, tokoferole oraz sterole i taniny. Orzechy włoskie mają w sobie także sporo białka, węglowodany oraz cenne witaminy i składniki mineralne. Są źródłem łatwo przyswajalnych związków żelaza, magnezu, sodu i potasu.

 

A jakie witaminy mają orzechy włoskie? Podobnie jak inne gatunki orzechów, posiadają duże ilości witaminy E,

w formie gamma-tokoferolu. Związek ten prezentuje wysoki potencjał antyoksydacyjny i m.in. zapobiega

utlenianiu lipidów w błonach komórkowych. Witaminy w orzechach włoskich to także te z grupy B,

zwłaszcza wspierająca układ nerwowy witamina B6 i kwas foliowy, czyli witamina B9.

Odnajdziemy w nich również witaminę A i C.

Cenne właściwości orzechów włoskich są zasługą bogactwa witamin, składników mineralnych i niezbędnych tłuszczów, których ten surowiec posiada naprawdę sporo. Większość z nich stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, m.in. należący do omega-3 kwas alfa-linolenowy (ALA). Orzechy włoskie zawierają go najwięcej spośród wszystkich innych rodzajów orzechów, a jak wykazały badania ALA posiada udowodnione działanie przeciwzapalne. Poza tym, podobnie jak np. sok z granatu. orzechy włoskie stanowią bogate źródło związków o działaniu antyoksydacyjnym. Zawierają m.in. kwasy fenolowe, flawonoidy, tokoferole oraz sterole i taniny. Orzechy włoskie mają w sobie także sporo białka, węglowodany oraz cenne witaminy i składniki mineralne. Są źródłem łatwo przyswajalnych związków żelaza, magnezu, sodu i potasu.

 

A jakie witaminy mają orzechy włoskie? Podobnie jak inne gatunki orzechów, posiadają duże ilości witaminy E,

w formie gamma-tokoferolu. Związek ten prezentuje wysoki potencjał antyoksydacyjny i m.in. zapobiega

utlenianiu lipidów w błonach komórkowych. Witaminy w orzechach włoskich to także te z grupy B,

zwłaszcza wspierająca układ nerwowy witamina B6 i kwas foliowy, czyli witamina B9.

Odnajdziemy w nich również witaminę A i C.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Miara - rodzajg
Miara - wartość100 g.
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Składekologiczne orzechy włoskie 100 %.
Uwagi i ostrzeżeniaProdukt nieodpowiedni do spożycie dla dzieci poniżej 3 lat.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*