Wymagane

Pliki Wymagane do prawidłowego działania sklepu.

Preferencje

Pliki przechowujące informacje na temat użytkownika w celu personalizacji zawartości.

Statystyki

Pliki wykorzystywane do celów statystycznych.

Marketingowe

Pliki wykorzystywane do celów marketingowych.

Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 14 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

BioPlanet Orzechy włoskie 100g

Dostępność: Brak w magazynie
SKU: 5907814665003
Opis:
Orzechy włoskie należą do pokarmów, które na stałe powinny zagościć w codziennym jadłospisie. Doceniane są nie tylko z uwagi na walory smakowe, ale głównie za sprawą właściwości odżywczych i prozdrowotnych. Często podkreśla się, że swoim wyglądem przypominają mózg. Jak się okazuje, porównanie to jest bardzo trafne, ponieważ orzechy włoskie dla mózgu stanowią świetny pokarm.
14,00 zł
14,00 zł za 100 g

Cenne właściwości orzechów włoskich są zasługą bogactwa witamin, składników mineralnych i niezbędnych tłuszczów, których ten surowiec posiada naprawdę sporo. Większość z nich stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, m.in. należący do omega-3 kwas alfa-linolenowy (ALA). Orzechy włoskie zawierają go najwięcej spośród wszystkich innych rodzajów orzechów, a jak wykazały badania ALA posiada udowodnione działanie przeciwzapalne. Poza tym, podobnie jak np. sok z granatu. orzechy włoskie stanowią bogate źródło związków o działaniu antyoksydacyjnym. Zawierają m.in. kwasy fenolowe, flawonoidy, tokoferole oraz sterole i taniny. Orzechy włoskie mają w sobie także sporo białka, węglowodany oraz cenne witaminy i składniki mineralne. Są źródłem łatwo przyswajalnych związków żelaza, magnezu, sodu i potasu.

 

A jakie witaminy mają orzechy włoskie? Podobnie jak inne gatunki orzechów, posiadają duże ilości witaminy E,

w formie gamma-tokoferolu. Związek ten prezentuje wysoki potencjał antyoksydacyjny i m.in. zapobiega

utlenianiu lipidów w błonach komórkowych. Witaminy w orzechach włoskich to także te z grupy B,

zwłaszcza wspierająca układ nerwowy witamina B6 i kwas foliowy, czyli witamina B9.

Odnajdziemy w nich również witaminę A i C.

Cenne właściwości orzechów włoskich są zasługą bogactwa witamin, składników mineralnych i niezbędnych tłuszczów, których ten surowiec posiada naprawdę sporo. Większość z nich stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe, m.in. należący do omega-3 kwas alfa-linolenowy (ALA). Orzechy włoskie zawierają go najwięcej spośród wszystkich innych rodzajów orzechów, a jak wykazały badania ALA posiada udowodnione działanie przeciwzapalne. Poza tym, podobnie jak np. sok z granatu. orzechy włoskie stanowią bogate źródło związków o działaniu antyoksydacyjnym. Zawierają m.in. kwasy fenolowe, flawonoidy, tokoferole oraz sterole i taniny. Orzechy włoskie mają w sobie także sporo białka, węglowodany oraz cenne witaminy i składniki mineralne. Są źródłem łatwo przyswajalnych związków żelaza, magnezu, sodu i potasu.

 

A jakie witaminy mają orzechy włoskie? Podobnie jak inne gatunki orzechów, posiadają duże ilości witaminy E,

w formie gamma-tokoferolu. Związek ten prezentuje wysoki potencjał antyoksydacyjny i m.in. zapobiega

utlenianiu lipidów w błonach komórkowych. Witaminy w orzechach włoskich to także te z grupy B,

zwłaszcza wspierająca układ nerwowy witamina B6 i kwas foliowy, czyli witamina B9.

Odnajdziemy w nich również witaminę A i C.

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Miara - rodzajg
Miara - wartość100 g.
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Składekologiczne orzechy włoskie 100 %.
Uwagi i ostrzeżeniaProdukt nieodpowiedni do spożycie dla dzieci poniżej 3 lat.
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*