Kup do 12:00 - a przesyłka będzie jutro u Ciebie

Dostawa od 12 zł

tel. +48 533 679 793

Zamknij
(0)
Nie masz żadnych produktów w koszyku.
Wyszukiwanie
Filters

BioPlanet Kasza owsiana 500g

Producent: BioPlanet
Dostępność: W magazynie
SKU: 5907738159527
Opis:
Kasza owsiana jest doskonałym źródłem białka, węglowodanów złożonych oraz błonnika pokarmowego, zarówno rozpuszczalnego, jak i nierozpuszczalnego w wodzie. Ponadto jest bogata w witaminy, głównie z grupy B i witaminę E, oraz w składniki mineralne, takie jak żelazo, fosfor, magnez, wapń, miedź.
10,00 zł

Kasza owsiana jest produkowana się z całych ziaren owsa - tak powstaje pęczak owsiany. Ziarna owsa sieka się też na mniejsze dwie lub trzy części - w ten sposób pozyskiwana jest kasza owsiana łamana. W obu przypadkach ziarna owsa praży się w niskiej temperaturze, co sprawia, że kasza owsiana ma większe wartości odżywcze niż płatki owsiane, które powstają w wyniku procesów parowania, walcowania, gotowania na parze i prażenia.

  • dzięki obecności błonnika pokarmowego (beta- glukanu), który rozpuszcza się w wodzie, tworzy żelową substancję, mającą pozytywny wpływ na układ trawienny. Przede wszystkim ułatwia wypróżnianie,
  • ma pozytywny wpływ na układ krążenia: wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i obniża ciśnienie tętnicze krwi, to wszystko dzięki obecność fosforu, cynku i witamin z grupy B,
  • obniża poziom cholesterolu,
  • dzięki obecności witaminy B6 zapobiega depresji, która wpływa na zwiększenie produkcji serotoniny, co może wiązać się z poprawą samopoczucia, uczuciem relaksu,
  • dzięki obecności związków antyoksydacyjnych chroni przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodni i zapobiega tworzeniu się komórek rakowych,
  • dzięki wysokiej zawartości żelaza niehemowego ma pozytywny wpływ na tworzenie i funkcjonowanie czerwonych krwinek, a tym samym zapobiega wystąpieniu niedokrwistości,
  • pomaga w utrzymaniu poziomu glukozy we krwi na stałym poziomie, co zapobiega wystąpieniu cukrzycy, zespołu metabolicznego.

Kasza owsiana jest bogata w węglowodany złożone.

Spożycie jej daje energię i uczucie sytości na dłuższy czas. 

Kasza owsiana jest produkowana się z całych ziaren owsa - tak powstaje pęczak owsiany. Ziarna owsa sieka się też na mniejsze dwie lub trzy części - w ten sposób pozyskiwana jest kasza owsiana łamana. W obu przypadkach ziarna owsa praży się w niskiej temperaturze, co sprawia, że kasza owsiana ma większe wartości odżywcze niż płatki owsiane, które powstają w wyniku procesów parowania, walcowania, gotowania na parze i prażenia.

  • dzięki obecności błonnika pokarmowego (beta- glukanu), który rozpuszcza się w wodzie, tworzy żelową substancję, mającą pozytywny wpływ na układ trawienny. Przede wszystkim ułatwia wypróżnianie,
  • ma pozytywny wpływ na układ krążenia: wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i obniża ciśnienie tętnicze krwi, to wszystko dzięki obecność fosforu, cynku i witamin z grupy B,
  • obniża poziom cholesterolu,
  • dzięki obecności witaminy B6 zapobiega depresji, która wpływa na zwiększenie produkcji serotoniny, co może wiązać się z poprawą samopoczucia, uczuciem relaksu,
  • dzięki obecności związków antyoksydacyjnych chroni przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodni i zapobiega tworzeniu się komórek rakowych,
  • dzięki wysokiej zawartości żelaza niehemowego ma pozytywny wpływ na tworzenie i funkcjonowanie czerwonych krwinek, a tym samym zapobiega wystąpieniu niedokrwistości,
  • pomaga w utrzymaniu poziomu glukozy we krwi na stałym poziomie, co zapobiega wystąpieniu cukrzycy, zespołu metabolicznego.

Kasza owsiana jest bogata w węglowodany złożone.

Spożycie jej daje energię i uczucie sytości na dłuższy czas. 

Nazwa atrybutuWartość atrybutu
Sposób przechowywaniaW chłodnym i ciemnym miejscu
Sposób użycia / dawkowaniekaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu przez ok. 20 min.
Składekologiczna kasza owsiana 100 %.
Miara - wartość500 g.
Miara - rodzajg
Napisz własną recenzję produktu
*
*
Zły
Doskonały
*
*
*
*